FB pix Op vakantie met Oma en Opa - Artikelpost

Op vakantie met Oma en Opa

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 995 | Aantal woorden: 523 | Datum: | 0 commentaar

Elke zomervakantie ging ik op vakantie met mijn oma en opa. Wanneer ik vakantie had moest mijn moeder gewoon werken en dus pasten oma en opa wat vaker op mij.

Omdat mijn grootouders een tweede huis in Spanje hadden werd daar elk jaar de vakantie doorgebracht. Het was natuurlijk een feest als ik hoorde dat ik ook dit jaar weer mee naar Spanje mocht.

Net zoals elk ander jaar gingen we met de auto naar Zuid Spanje. De knalrode auto, die mijn opa en ik omgedoopt hadden tot Lotte, werd helemaal volgeladen met koffers en koelboxen. Hoewel het voor een vier-jarig meisje misschien een lange rit was, verveelde ik me geen minuut. Ik had een walkman met een heleboel cassette bandjes, kleurboeken en krokodil met kiespijn mee. Ook vermaakte mijn oma en opa mij met typische auto-spelletjes, "ik zie - ik zie wat jij niet ziet en de kleur is..............". Ook heb ik ze flink lastig gevallen met allerlei vragen, want waarom hebben ze in Frankrijk eigenlijk geen gewone wc's?

Zoals alleen oma's dat kunnen werd ik onderweg volgestopt met pakjes Fristi, fruitella's, dropjes en boterhammen met pindakaas en honing. Dat was het geheime boterhammenbeleg van mijn opa en mij. Een uitje was niet geslaagd zonder een boterham met dit beleg. Mix, de oude grijze labrador van mijn oma en opa, zat gezellig de hele weg naast mij in de auto.

Eenmaal in het vakantiehuisje van mijn oma en opa was het ook dikke pret. We hadden een zwembad in de tuin en de oude labrador en ik hadden samen uren plezier met een tennisbal. Op vakantie was het elke dag feest en elke dag gingen we samen wel op stap om leuke dingen te doen. Ik weet nog dat we Nederlandse zenders op de tv hadden, want ik mocht voor het slapen gaan "De Droomshow" kijken.Op vakantie met oma en opa

Ik weet nog dat we één dag van de vakantie naar het strand zijn geweest. Mijn opa en ik hebben daar zandkastelen gebouwd en samen in de zee gezwommen. Mijn oma heeft toen een foto genomen waarop ik samen met mijn opa de zee in liep en deze foto hangt nu nog steeds bij mijn oma aan de muur.

 

Het moet haar favoriete vakantie zijn geweest, want elke keer als we het over de vakanties in Spanje hebben zegt ze "Weet je nog, de vakantie van die foto?".Over de Auteur

Dit verhaal is geschreven door een lezer van Goedenwel.nl, het platform voor actieve 50plussers. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo