Op zoek naar een cadeau voor het afscheid van een collega? - Artikelpost

Op zoek naar een cadeau voor het afscheid van een collega?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 342 | Aantal woorden: 600 | Datum: | 0 commentaar

 

Wanneer er een collega afscheid neemt, is het vaak wel zo gepast om deze collega een cadeau te geven wanneer hij of zij afscheid neemt. Om ideeën op te doen voor een geschikt afscheidscadeau, kun je eens op zoek gaan naar beelden kunst of naar afscheid collega cadeau. Er zijn namelijk allerlei verschillende cadeaus die je een collega die afscheid neemt kunt geven. Je kunt bijvoorbeeld bronzen beeldjes geven aan collega’s die afscheid nemen. Zo’n bronzen beeldje heeft vaak een speciale betekenis. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan kracht, moed, de handen ineen steken, vertrouwen, etc. Daarnaast is een bronzen beeldje vaak een veel persoonlijker cadeau dan een cadeaubon bijvoorbeeld. Vaak wil je een collega die afscheid neemt wel bepaalde herinneringen meegeven zodat hij of zij nog eens terug kan denken op de mooie en waardevolle samenwerking.

Herinneringen meegeven

Herinneringen meegeven aan een collega die afscheid neemt kun je op allerlei manieren doen. Je kunt een gedicht schrijven, een fotoboek maken, etc. Je kunt ook een gepersonaliseerd cadeau laten maken door een kunstenaar. Bijvoorbeeld door een beeldhouwer. Zo’n beeldhouwer kan bijvoorbeeld allerlei bronzen tuinbeelden maken die geschikt zijn om te geven als cadeau aan een collega die afscheid neemt.  Misschien houdt de collega die afscheid neemt wel heel erg van tuinieren of is hij of zij heel vaak met een boek in de tuin te vinden. Een tuinbeeld is dan een gepast afscheidscadeau. Daarnaast is het geven van een beeld als afscheidscadeau ook een blijvend cadeau. Wanneer de oud werknemer dan naar het beeld kijkt wordt hij of zij altijd herinnerd aan de samenwerking met jou als collega of als werkgever. Het op zoek gaan naar een afscheidscadeau voor een collega kan vanwege allerlei doeleinden van belang zijn. Er zijn namelijk verschillende redenen te bedenken waarom een werknemer afscheid neemt bij een bedrijf.

Om deze reden neemt een werknemer afscheid bij een bedrijf

Er zijn allerlei redenen te verzinnen waarom een werknemer afscheid neemt bij een bedrijf. Dit kan zijn omdat de werknemer met pensioen gaat, omdat de werknemer een nieuwe uitdaging aangaat bij een ander bedrijf of vanwege een reorganisatie waardoor er geen plaats meer is voor deze werknemer. Een waardevolle werknemer wil je vaak niet zomaar het bedrijf zien verlaten. Vaak wordt er, zeker wanneer een werknemer als voor een langer periode in dienst is, een soort afscheid georganiseerd voor de collega die afscheid neemt. Hierbij kun je denken aan een etentje, high tea, receptie, borrel, etc. Zo’n afscheid is meteen een mooie gelegenheid om het afscheidscadeau aan de desbetreffende collega uit te reiken. Daarnaast kun je een afscheidscadeau natuurlijk combineren met een mooie boodschap, brief of kaart. Je wilt immers niet een kaal cadeau overhandigen. Vaak hoort hier nog wel iets bij. Er zijn verschillende soorten cadeaus verkrijgbaar die geschikt zijn als afscheidscadeau. Maar wanneer je op zoek bent naar een persoonlijk cadeau waaraan een mooie boodschap verbonden zit, dan kun je eens op zoek gaan naar een beeldhouwer die een beeld of tuinbeeld kan maken.Over de Auteur

Ik schrijf graag over zakelijke onderwerpen. Zo ook over leuke cadeautips voor collega's.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo