Patchkabel vs. ethernetkabel - Artikel Post - Artikel Marketing

Patchkabel vs. ethernetkabel

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: gerardkempers
Gezien: 285 | Aantal woorden: 412 | Datum: Tue, 14 Nov 2017 | 0 commentaar

De thermen patchkabel en ethernet worden nog al eens door elkaar gebruikt. Toch moet gezegd worden dat dit niet exact hetzelfde is. Om voorgoed af te rekenen met de verwarring rond deze twee termen, wordt hier het verschil aangeduid.

Verschil

Om de verschillen tussen ethernet en patchkabel uit te leggen, wordt het volgende gezegd. Een pachtkabel is een algemene term die voor meerdere typen verbindingen wordt gebruikt. De patchkabel is een kabel die namelijk voor zowel telefonie, audio en video kan worden gebruikt. Je kunt dus je vaste telefoon aansluiten met behulp van een patchkabel en dit geldt ook voor een computer of een printer. Ethernet daarentegen is een protocol wat gebruikt wordt om enkel bepaalde verbindingen tot stand te brengen.

Ethernet

Een ethernet kabel ziet er uit als een over sized telefoonsnoer. Een draad met krulletjes. Ethernet is zelf een protocol voor standaardisatie. Dit is de manier waarop stukjes informatie over een bepaald medium worden gedefinieerd. Twee vormen van ethernet kabels die het meest veelvoorkomend zijn, zijn een koperen kabel en een glasvezelkabel.

Patchkabel

Een standaard ethernetkabel wordt vaak een patchkabel genoemd, maar niet elke patchkabel is een ethernetkabel. Gewone telefoonkabels kunnen namelijk ook gezien worden als een patchkabel. Denk bijvoorbeeld aan de RCA- en HDMI-kabels. Hier zit het huis vol mee, met allerlei verbindingen voor stereo-installaties die met elkaar zijn verbonden.

 

InfraTel

Ben jij op zoek naar een patchkabel of een ethernetkabel? Hiervoor kan je terecht bij Infratel. Zij zijn namelijk de grootste telecom groothandel die alles hebben op het gebied van telecommunicatie en –verbindingen. Ben jij benieuwd of zij de producten hebben waar jij exact naar op zoek bent? Dan kan je alvast een kijkje nemen in de webshop en website. Voor vragen over producten of advies over aanleg kan je uiteraard ook altijd vrijblijvend contact opnemen.Over de Auteur

Nooit geweten wat het exacte verschil is tussen patchkabel en etherkabel. Nu zal iedereen het verschil hiermee kunnen weten.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[379 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo