FB pix Dating sites en privacy - Artikelpost

Dating sites en privacy

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1359 | Aantal woorden: 492 | Datum: | 0 commentaar

Alhoewel de overheid laks blijkt met betrekking tot de internetprivacy ontstaan er langzaamaan individuele initiatieven. Op slechts enkele datingsites leden de mogelijkheid om andere leden of bezoekers de toegang tot hun profiel of profielfoto te ontzeggen. Zo kunnen leden in alle privacy met elkaar daten of op zoek gaan naar andere personen op de site.

Op het internet is het veel mensen nog niet helemaal duidelijk hoe er beter om kan worden gegaan met de privacy. In het dagelijks leven letten de meeste mensen hier goed op, maar op het internet is veel informatie te verkrijgen. Met name de datingsites lijken achter te blijven op het gebied van de bescherming van de privacy. Met open profielen worden er veel bezoekers aangetrokken, terwijl dat eigenlijk ten koste gaat van de privacy voor de bestaande leden. Ook bezoekers en leden zelf zien hier nog niet altijd kwaad in, waardoor ze dit accepteren. Dit komt onder andere door de overheid die onvoldoende waarde hecht aan deze privacy. Volgens Peter Hustinx, voorzitter van de Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming (EDPS), “[straalt de politiek uit] dat burgers zich om hun privacy vooral geen zorgen hoeven te maken, zolang ze niets te verbergen hebben.” Langzaamaan lijkt men zich meer bewust te raken van de privacy op het internet, aangezien bijvoorbeeld profielenwebsites als Hyves en Facebook de mogelijkheid bieden bepaalde informatie te blokkeren. Het is wachten op het moment dat ook de bekende datingsites in zullen zien dat de privacy van hun bestaande leden meer waard is dan de interessante informatie voor nieuwe bezoekers.

Relatiefront vanaf nu de mogelijkheid om voor meer privacy te zorgen binnen de activiteiten op de dating site. Zo hebben leden de mogelijkheid om hun profiel af te schermen of zelfs hun profielfoto ontoegankelijk te maken voor bezoekers. Zo kunnen de leden zich richten op het online daten en lopen ze daarbij niet het risico dat bepaalde bezoekers er met hun gegevens vandoor gaan. Zo kunnen leden van Relatiefront met elkaar daten, zonder dat hun gegevens voor iedereen toegankelijk zijn. “We hebben op Relatiefront vaak vragen gekregen over de privacy van onze leden. Om onze leden zelf het heft in eigen hand te kunnen laten nemen hebben we ervoor gezorgd dat ze nu zelf hun profiel of zelfs profielfoto ontoegankelijk kunnen maken voor bepaalde gebruikers. Zo kunnen ze er bijvoorbeeld voor zorgen dat alleen geïnteresseerde leden nog toegang hebben tot de gewenste gegevens,” aldus Rick Stevens van Relatiefront.nl

 Over de Auteur

Rick Stevens
nironco.mail@gmail.com
manager

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo