Relatietherapie voor singles: wat is er mogelijk? - Artikelpost

Relatietherapie voor singles: wat is er mogelijk?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 215 | Aantal woorden: 1014 | Datum: | 0 commentaar

Geen relatie en toch in relatietherapie? Dat klinkt in eerste instantie misschien vreemd. Het tegendeel is echter waar. Relatietherapie voor singles komt veel voor. Hoewel een tijdje single zijn prettig en goed kan zijn, kun je dit op een gegeven moment niet fijn meer vinden. Je loopt met veel vragen rond over jezelf en eventuele vastgelopen relaties in het verleden. Hoe moet je nu verder? Relatietherapie voor singles kan je vooruit helpen met vragen waar je als single mee worstelt. Lees hier meer over wat er mogelijk is op het gebied van relatietherapie voor singles.

Waarom vind ik geen partner?

Heb je steeds meer moeite met het feit dat je geen partner hebt? Dan kan relatietherapie voor singles een aanrader zijn. Samen met een relatietherapeut ga je aan de slag met het werken aan jouw onzekerheden, negatieve gedachten, angsten en eventuele nare herinneringen uit het verleden. Deze kunnen veel invloed uitoefenen op een potentiële nieuwe relatie. Ze kunnen er onder meer voor zorgen dat je steeds het gevoel hebt dat iets je tegenhoudt om echt voor een relatie te gaan. In relatietherapie gaan helpt je om met een meer open instelling en vrijer in een nieuwe relatie te stappen.

Wat wil ik en wie past bij mij?

Een gezonde en langdurige liefdesrelatie gaat niet alleen maar over rozen. Binnen een relatie kom je altijd voor allerlei uitdagingen te staan. Het is daarom belangrijk dat je weet wie jij bent en wat jij wilt. Door jezelf eerst goed te kennen, is het gemakkelijker om te ontdekken wat voor soort persoon bij jou past en om binnen een relatie jezelf te blijven. Dat zijn belangrijke voorwaarden om samen gelukkig te worden. Zo is het binnen relatietherapie voor singles ook mogelijk om samen met een relatietherapeut eens te gaan kijken naar wat voor soort partner bij jou past en welke stappen je kunt ondernemen om een geschikte partner te vinden.
Relatietherapie voor singles: wat is er mogelijk?

Voor elke vraag waar jij als single mee rondloopt, kun je terecht bij relatietherapie voor singles. Relatietherapie begint altijd met een intakegesprek, waarin je jouw probleem en wensen uitlegt en de therapeut jouw hulpvraag analyseert. De relatietherapeut zal samen met jou bespreken wat de mogelijkheden zijn en wat het beste traject is. De verschillende sessies zullen in het teken staan van:

 

·      Het duidelijk krijgen van jouw hulpvraag.

·      Inzicht verkrijgen in jezelf en relatiepatronen.

·      Het definiëren van jouw doelen voor een relatie.

·      Werk maken van jouw veranderwensen.

·      Manieren vinden om je doelen te verwezenlijken.

 

Vind een relatietherapeut die bij je past!

Je relatietherapeut is er om te horen met welke problemen en vragen je rondloopt. Het is daarom heel belangrijk dat je je prettig en veilig voelt bij je relatietherapeut, zodat je gemakkelijker je gedachten en emoties kunt delen.

Over de Auteur

Als relatiespecialist geef ik graag tips over een breedscala onderwerpen gerelateerd aan relaties en liefde.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[163 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo