Scheidingsbemiddeling 2Divorce - Artikelpost

Scheidingsbemiddeling 2Divorce

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 983 | Aantal woorden: 793 | Datum: | 0 commentaar

Scheidingsbemiddeling iets voor u?

Veel mensen hebben een erg moeilijke relatie of een moeizaam huwelijk. Ze voelen zich niet meer op hun gemak bij elkaar, er ontstaan veel irritaties en soms zelfs heftige ruzies. Er zijn verschillende redenen waarom mensen uit elkaar gaan. Door het CBS is hier uitgebreid onderzoek naar gedaan. De meest voorkomende redenen om te gaan scheiden kunnen bij mannen en vrouwen wel licht verschillen. Over het algemeen zijn de redenen om uit elkaar te gaan als volgt:

  • 1 van de personen is vreemdgegaan.

  • Het stel is uit elkaar gegroeid.

  • Er is 1 persoon verliefd geworden op iemand anders.

Wanneer u besluit te gaan scheiden, is scheidingsbemiddeling wellicht interessant voor u. Dankzij scheidingsbemiddeling, ook wel mediation bij scheiding genoemd, is het waarschijnlijk mogelijk om op een zo goed mogelijke manier uit elkaar te gaan.

Wat kost scheidingsbemiddeling?

Bij scheidingsbemiddeling wordt een derde partij betrokken, welke er voor zorgt dat jullie het scheidingsproces op een zo normaal mogelijke manier samen kunnen doorlopen. Bij een scheiding komt namelijk veel kijken. Het is voor veel mensen die in een scheiding liggen moeilijk om de emoties de baas te blijven. Een mediator is een neutrale, derde partij. Deze mediator kan worden gezien als begeleider tijdens het scheidingsproces. Daarnaast geeft de mediator ook advies over verschillende zaken en zorgt hij of zij ervoor dat emoties wel geuit kunnen worden, maar niet de boventoon gaan voeren. De emoties die een belangrijke rol spelen, kunnen de communicatie namelijk beïnvloeden. Wanneer deze communicatie bemoeilijkt wordt, is het ook moeilijker om goede afspraken te maken. Daarnaast is het belangrijk dat jullie beiden bereid zijn om concessies te doen. Alleen op deze manier is het mogelijk om goede afspraken maken. Het is daarna weer snel mogelijk om jullie te richten op de toekomst. Een scheiding met een mediator duurt gemiddeld zo’n 3 maanden. Tijdens deze 3 maanden worden ongeveer 6 gesprekken gevoerd, waarbij alle belangrijke onderwerpen worden besproken.  Hierdoor zijn de scheidingsbemiddeling kosten vaak lager.

Scheidingsbemiddeling ervaringen

Online zijn veel positieve scheidingsbemiddeling ervaringen te vinden. De ervaring van de mediator met dergelijke situaties is o.a. erg belangrijk. De scheidingsbemiddeling kosten kunnen daarnaast ook erg laag worden gehouden. Meestal is voor ongeveer 2.000 tot 3.000 euro de scheiding geregeld.

 Over de Auteur

In 2009 zijn we gestart met het begeleiden van mensen die uit elkaar gaan. Waar je eerder alleen nog terecht kon bij een advocaat, was er nu de mogelijkheid om stellen in harmonie door de scheiding te loodsen. Baanbrekend voor die tijd.

2divorce staat voor: scheiden met begrip voor het stel aan tafel, dat maakt elke scheiding uniek. Dienstverlening met oog voor de zakelijke kant, natuurlijk, maar zeker voor de persoonlijke kant.

“Mensen verder helpen, die persoonlijke en vaak moeilijke beslissingen moeten nemen, wordt direct als heel bevredigend ervaren. Een scheiding heeft een enorme impact op het leven van een gezin, er is behoefte aan rust en zekerheid. Het is goed om met beide partners oplossingen te vinden voor alle zaken die bij een breuk komen kijken.”

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 1.0
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo