FB pix Voordelen van mediation tijdens een echtscheiding - Artikelpost

Voordelen van mediation tijdens een echtscheiding

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 976 | Aantal woorden: 469 | Datum: | 0 commentaar

 

Mediation bij een echtscheiding heeft vele voordelen ten opzichte van een twee-advocatenprocedure, waarbij beide partners een eigen advocaat nemen en als het ware tegen elkaar strijden om bepaalde zaken. Wanneer u nog geen keuze heeft gemaakt voor het wel of niet volgen van mediation of wanneer u meer wilt weten over eventuele mediation, dan is het aan te raden dit artikel door te nemen. Hierin worden namelijk de voordelen van mediation bij een echtscheiding tegenover een twee-advocatenprocedure uiteen gezet.

 

Een groot voordeel van scheidingsbemiddeling is dat jij en je partner tegelijk geïnformeerd worden. Jullie overleggen samen, en ontvangen dus beiden dezelfde informatie. Bij een twee-advocatenprocedure worden jullie beiden geïnformeerd door jullie eigen advocaat. De informatie kan dan ongelijk worden, en de informatieoverdracht vindt ook niet op hetzelfde moment plaats. Zo kan het zomaar zo zijn dat jij iets eerder hoort dan je ex-partner, of juist later uiteraard. Bovendien is het zo dat bij mediation de wederzijdse informatieuitwisseling direct plaatsheeft. Bij een twee-advocatenprocedure vinden er langdurige briefwisselingen plaats. Dit neemt veel tijd in beslag, waardoor het regelen van de scheiding langer gaat duren. Voor alle betrokken gezinsleden is dit geen fijn uitgangspunt.

 

Bovendien is mediation stukken goedkoper. Scheidingsbemiddeling is vaak wel de helft goedkoper dan een twee-advocatenprocedure. Stel dat een advocaat 150 euro per uur berekent. Als jij en je partner beiden een advocaat nemen van wie jullie tien uur gebruik maken, dan kost dat 150 x 2 x 10 = 3.000 euro. Stel dat een mediator eenzelfde uurtarief rekent, dan scheelt dit de helft, want jullie gaan hier samen naar toe. Vaak is er bij de keuze voor een mediator veel minder tijd nodig dan wanneer er voor advocaten wordt gekozen. Dit is onder andere om de bovengenoemde redenen. Er vindt dan geen langdurige briefwisseling plaats (waarvoor je telkens je advocaat betaalt), maar je regelt het onderling met een mediator (waarbij je niet telkens deze briefwisseling en dus ook niet de bijkomende kosten hebt).

 Over de Auteur

VHPA wordt geleid door advocaten uit Dordrecht. Dit advocatenkantoor in Dordrecht is in twee dingen gespecialiseerd: echtscheidingen en immigratierecht.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo