FB pix Waaruit bestaat een diamanten ring? - Artikelpost

Waaruit bestaat een diamanten ring?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1480 | Aantal woorden: 483 | Datum: | 0 commentaar

Een echte diamanten ring bestaat uit twee delen: de ring en de diamant. De ring kan verschillende kleuren hebben, en de diamant… tja, de diamant kun je helemaal customizen totdat je de perfecte steen in handen hebt. Zo weet je ook dat je een unieke ring om je vinger hebt. De prijs stel je ook zelf samen. Hoe?

De 4 C’s

Bij de zoektocht naar de ideale diamanten ring, hangt heel veel af (bijna alles, maar veel mensen weten het niet) van de vier C’s. De cut (hoe de steen geslepen is), de clarity (de helderheid), de colour (kleur) en carat weight (karaatgewicht) bepalen hoe de diamant er uit ziet. Iedere C biedt een groot aantal opties. Het is dus mogelijk om een diamanten ring zo uniek te maken als je zelf wilt.

Cut – Colour – Clarity - Carat

Wanneer een diamant goed geslepen is, straalt de steen. Daarom is de C van Cut misschien wel de belangrijkste van de vier C’s, want hoe meer de diamant straalt, hoe mooier de steen is. Dit komt allemaal door de lichtval die de diamant binnenkomt en dat wordt dus bepaald door hoe de steen geslepen is. Voor diamanten ringen is de cut dus essentieel.

Hoe minder kleur de diamant heeft, hoe hoger de kwaliteit is. Color staat dus voor het gebrek aan kleur bij een diamant. Diamanten hebben van nature een vage gelige kleur. Als de steen weinig tot geen kleur heeft, wordt deze hoger gewaardeerd (en is dan dus waardevoller).

De zuiverheid van een diamant wordt clarity genoemd. Omdat elke steen kleine imperfecties heeft (scheurtjes aan de binnenkant, krasjes aan de buitenkant), worden diamanten waardevoller wanneer er weinig ‘foutjes’ inzitten.

Het karaatgewicht van diamanten (en dus diamanten ringen) wordt carat weight genoemd. Het gewicht van een diamant gaat in karaten. Simpel gezegd: net als bij honderd centen in een euro bestaat een karaat uit honderd punten. Vijftig punten is dus ½ karaat en honderd punten is 1 karaat. Hoe meer karaten, hoe duurder de diamanten. Maar: als je net onder een rond (dus een half of een heel) karaat zit, lijkt de steen even groot, maar betaal je veel minder.

Je kunt diamanten ringen zo duur maken als je zelf wilt. In elk opzicht kun je de controle houden als je weet wat je wilt. En met de vier C’s in je achterhoofd, zul je zeker die ene unieke ring vinden.

 Over de Auteur

Dit is een informatief artikel over diamanten ringen.

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 4.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo