FB pix Wat Leidt Tot Een Bindingsangst Oplossing? - Artikelpost

Wat Leidt Tot Een Bindingsangst Oplossing?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 4163 | Aantal woorden: 429 | Datum: | 0 commentaar

Zoek je een bindingsangst oplossing omdat je graag een relatie wilt maar steeds afhaakt als het erop aankomt? Lees dan verder.

Angst heeft een functie en dit gevoel hebben we meegekregen om te overleven in gevaarlijke situaties. Denk maar aan een auto die snel op je afkomt rijden als je oversteekt, je gaat direct rennen.

Maar meestal is angst irrationeel. Je hebt een onbewuste overtuiging die ervoor zorgt dat je bang bent voor iets dat alleen in je verbeelding bestaat.

Zo is dat ook met bindingsangst. Het is dus belangrijk dat je eerst erkent dat je last hebt hiervan. Wel, je zou dit niet lezen als je dat niet wist van jezelf.

Het volgende wat je zeker moet weten, is dat je er echt van af wilt. Wat levert die angst je op? Het moet je iets opleveren anders zou je die angst niet vasthouden.

Nu je dat helder hebt, kun je beslissen of je er echt aan wilt werken om de angst om je te binden, op te lossen. Stel je eens voor hoe het zou zijn om een fijne relatie te hebben waarin je helemaal kunt zijn wie je bent. Dat kan!

Spoor nu de overtuiging op die ervoor zorgt dat je denkt dat jij je vrijheid kwijt zult raken of weer gekwetst zult worden als je een relatie aangaat. Waar komt die vandaan?

Het proces dat leidt tot een bindingsangst oplossing werkt als volgt: je hebt één of meer overtuigingen die jij je vaak niet bewust bent, over relaties. Die (onbewuste) overtuigingen zorgen voor gedachten en die gedachten bewerkstelligen een bepaald gevoel. En je gevoelens bepalen je gedrag.

Geloof je me niet? Let maar eens op: als je aan leuke dingen denkt, voel jij je meteen goed, krijg je energie en kom je in actie, denk je aan nare dingen dan zakt je energie weg en heb je nergens zin in.

Maar omdat angst een gevoel is, kun je ook met je gevoel beginnen. Als je eenmaal het gevoel waar je bindingsangst van krijgt, direct kunt herkennen, ben je al een heel eind op weg je bindingsangst op te lossen en te overwinnen.

Over de Auteur

Marjolein is lifecoach en schrijft over liefde en relaties. De volgende link wijst je de weg als je serieus op zoek bent naar een bindingsangst oplossing.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo