Zijn vrouwelijke daters grotere leugenaars? - Artikel Post - Artikel Marketing

Zijn vrouwelijke daters grotere leugenaars?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: jveen
Gezien: 484 | Aantal woorden: 1137 | Datum: Tue, 23 Apr 2013 | 0 commentaar

 

Liegen, het is iets wat iedereen wel al eens heeft gedaan. In de meeste gevallen liegen we omdat we onszelf op die manier beter kunnen voordoen dan we eigenlijk in werkelijkheid zijn. Liegen op het internet is dan ook bijzonder eenvoudig. Neem nu bijvoorbeeld datingsites. Naar verwachting staan er in de meeste profielen op datingsites wel enkele kleine en / of grote leugentjes. De vraag is echter wie er het meeste liegt, zijn het de mannen of toch de vrouwen? De datingblog WhatsYourPrice.com wou een antwoord op deze vraag en stelde een onderzoek in. Uit dat onderzoek bleek dat het de vrouwen zijn die vaker uitpakken met grote leugens op datingsites.

De cijfers
Eigenlijk zijn de cijfers van het onderzoek vrij duidelijk. Van de ondervraagde vrouwen in de Verenigde Staten heeft één op vier toegegeven dat ze wel eens een leugen durft te plaatsen op haar profiel. Daar staat tegenover dat “amper” één op vijf mannen wel eens een leugen durft te vertellen. De vraag is echter of deze cijfers wel een correcte weergave zijn van de werkelijkheid. Wie zegt er bijvoorbeeld dat mannen het even snel zouden toegeven als vrouwen mochten ze liegen? Wat dat betreft is de uitkomst van het onderzoek dan weer niet helemaal betrouwbaar te noemen.

Leeftijd, lengte en carrière
Opmerkelijk is ook dat de leugens die worden verteld afhankelijk zijn van het geslacht. Mannen liegen bijvoorbeeld vaak over hun lengte en carrière terwijl er bij vrouwen dan weer vooral over de leeftijd en hun carrière wordt gelogen. Opmerkelijk daarbij is dat mannen tussen de 34 & 39 het vaakst liegen over hun carrière in vergelijking met andere singles. Bij vrouwen wordt er tussen de leeftijd van 25 en 30 het meest gelogen over hun leeftijd in vergelijking met andere singles. Liegen over hun carrière doen ze omdat ze op die manier tegenover de man overkomen als modern, slim en zelfstandig.

Onderzoek
Eigenlijk zijn de resultaten van het uitgevoerde onderzoek niet helemaal betrouwbaar en wel omwille van het feit dat er eigenlijk een compleet verkeerde vraag is gesteld. Het is namelijk niet de vraag hoeveel mannen en vrouwen liegen, maar wel hoeveel mannen en vrouwen toegeven dat ze liegen op hun profiel op een datingsite. Als we dan toch één ding uit het onderzoek mogen afleiden dan is het wel dat zowel mannen als vrouwen wel eens durven uit te pakken met een leugentje op hun datingprofiel. Over het algemeen zijn het echter wel de vrouwen die het vaakst betrapt worden op het verspreiden van onwaarheden. Denk maar eens aan de profielfoto. Maar liefst 30 procent van de vrouwen op een datingsite zou gebruikmaken van een bewerkte foto.

Veilig daten
Laat ons eerlijk zijn, waarschijnlijk verwacht geen enkele dater dat het profiel van de persoon waarmee hij of zij afspreekt helemaal correct is ingevuld. Dat is op zich ook geen probleem en hoeft geen belemmering te vormen voor een mogelijke relatie tussen de beide personen, maar anderzijds kan er bijvoorbeeld ook worden afgesproken met bijvoorbeeld een gevaarlijk persoon. Wanneer dit het geval is brengt u natuurlijk ook uzelf in gevaar. Het is wat dat betreft dan ook altijd belangrijk om gebruik te maken van een betrouwbare datingsite die bijvoorbeeld een ID-controle heeft.

Datingsites vergelijken
Bent u ook geïnteresseerd om datingsites te vergelijken? Bezoek de website Gratisdatingsite.nl voor een compleet overzicht van alle datingsites. Deze website geeft u daarbij de mogelijkheid om de verschillende datingsites snel en eenvoudig te vergelijken waardoor u spoedig kunt achterhalen of de profielen op een bepaalde datingsite al dan niet betrouwbaar zijn. Dit maakt online daten uiteraard een stuk veiliger Tot slot voorziet Gratisdatingsite.nl haar bezoekers ook van interessante informatie, tips en beoordelingen over verschillende datingsites. Zo vind u al snel de voor u meest geschikte datingsite! 

Over de Auteur

Gratisdatingsite.nl is een van Nederlands grootste vergelijkers in online dating. De site laat prijzen van de datingsites zien, maar kijkt ook wat de gratis mogelijkheden van de sites zijn. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[379 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo