Smartwatch kopen ? de smartwatch van toen en nu - Artikelpost

Smartwatch kopen ? de smartwatch van toen en nu

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 887 | Aantal woorden: 539 | Datum: | 0 commentaar

Een smartwatch kopen, tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartwatch. En terecht zou je zeggen, want de smartwatch is voor een heleboel dingen heel erg handig. Je kan er niet alleen de tijd mee bekijken, er zijn ook een hele hoop andere dingen die je ermee kan doen. Denk maar aan hardlopen bijvoorbeeld, de smartwatch kan laten zien hoeveel je hebt hard gelopen en hoe snel je dit hebt gedaan. Er zijn zelfs ook modellen die laten zien hoeveel calorieën je tijdens het hardlopen hebt verloren, kort gezegd: het is multifunctioneel. In 2000 kwam een prototype uit, dit prototype draaide op Linux. Later werd het verder door ontwikkeld tot de WatchPad. In 2013 raakte de smartwatch in een echte stroomversnelling, dat was ook wel erg duidelijk te merken.

De eerste smartwatches

Zoals in het laatste stukje van de vorige alinea ook al te lezen viel, was er in 2000 een prototype van de smartwatch deze draaide op Linux 2.2 en had 8MB geheugen. De opvolger hiervan was de WatchPad en deze draaide op Linux 2.4, je kon nu ook al gebruik maken van Bluetooth, kalendersoftware, een scherm van 320*240 pixels, 8MB RAM-geheugen en 16MB flash geheugen. Sinds 2013 raakte de smartwatch dus in een ware stroomversnelling, er werden in dat jaar heel wat smartwatches gelanceerd. In Nederland was het op dat moment nog niet zover, in ons land kwam het pas wat later op de markt.

De smartwatches van nu

Nu zijn de smartwatches uiteraard wat verder door ontwikkeld, in vergelijking met de oudste zijn de nieuwste misschien wel een paar tientallen keren beter, sneller, slimmer en noem het allemaal maar op. 2013 was het eerste echte jaar waar in de smartwatches echt op een grote wijze op de markt werden aangeboden, dit werd door verschillende aanbieders gedaan. In 2014 werd er nog een stapje bij opgedaan, er werden nu verscheidende Android smartwatches aangeboden. In 2015 ging ook eindelijk Apple zich er mee bemoeien.

Interesse in een nieuwe smartwacht ?

Je kan vandaag de dag bijna overal een smartwatch kopen, je kan ze in een winkel kopen maar ze zijn ook zeker online te bestellen. Ze zijn op een hoop verschillende manieren te bestellen of te kopen, het design kan redelijk verschillen. Maar ook de functie`s kunnen verschillen, je hebt zoals eerder vermeld smartwatches met een zogenaamde sportfunctie, maar je hebt ze ook op de wat zakelijkere manier. Hierbij moet je dan vooral denken aan een ingebouwde agenda, een afspraken reminder en nog vele andere dingen. Smartwatches zijn ook in verschillende prijsklasse`s te koop, dat varieert ongeveer van 35 euro tot een paar honderd euro. Het ligt er natuurlijk ook helemaal aan van wat je zelf het liefste wilt hebben, als je alles er op en daar aan wil hebben ben je uiteraard wat meer kwijt dan als je een van de simpelste versies zou willen hebben. De smartwatch-zaak.nl is een erg goede site waarop je kan kijken voor smartwatches.Over de Auteur

ik ben leon cliens de echte blogger over allemaal gadgets en smartwatches.

 

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo