FB pix 3 tips om uw computer weer wat sneller te krijgen - Artikelpost

3 tips om uw computer weer wat sneller te krijgen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 968 | Aantal woorden: 674 | Datum: | 0 commentaar

Er is niets vervelender dan traag internet. Nouja, misschien ook wel: een trage computer. Veel tijd wordt er op deze manier verloren aan wachten. Tijd die je eigenlijk wilde besteden aan e-mailen, werken, of spelletjes spelen. Dat is natuurlijk zonde, en daarom komen wij hier met 3 tips. Deze zullen je helpen om je Windows computer weer sneller en krachtiger te maken.

1. Windows schijfopruiming

Windows heeft zelf een ingebouwde mogelijkheid om de schrijf op te ruimen. Dit kan overbodige en tijdelijke bestanden eenvoudig verwijderen. Je vind deze mogelijkheid onder door in ‘Deze computer’ met de rechter muisknop op de C-schijf te klikken, en vervolgens ‘Eigenschappen’ te selecteren. Selecteer nu ‘Schrijfopruiming’ en klik op OK. Dit proces duurt een paar minuten, en hierna heb je direct meer ruimte en minder onnodige bestanden op je schijf.

2. Harde schrijf defragmenteren

Wanneer een harde schijf vol begint te raken merk je dit aan de snelheid van je computer. Het is dan ook verstandig om regelmatig belangrijke bestanden over te schrijven naar een externe harde schijf. Dit is natuurlijk ook handig voor wat betreft de zekerheid om bestanden niet te verliezen. Als je geen bestanden meer kunt verwijderen en je hebt geen externe harde schijf tot je beschikking sta je voor een uitdaging. Een oplossing is dan om de harde schijf te defragmenteren. Hiermee houd je alle bestanden, alleen worden ze op een gunstigere manier opgeslagen waardoor ze minder ruimte in zullen nemen op je harde schijf. Deze optie vind je in ‘Deze computer’, klik vervolgens met de rechtermuisknop op de schijf die je wilt comprimeren en selecteer wederom ‘Eigenschappen’. Hier klik je in het tabblad ‘Extra’ op ‘Nu defragmenteren’. Dit neemt wel enige tijd in beslag, dus doe niet snel even tussendoor.

3. Maak je computer schoon

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het opschonen van je computer, maar ook het fysiek schoonmaken van je computer kan de prestaties verbeteren. Het stof kan namelijk een probleem zijn voor de ventilatoren in de computer. Daardoor worden de koelprestaties minder, maken ze meer lawaai en kan de computer zelfs helemaal vastlopen. Koppel je computer los, haal de beschermkap eraf en ga er (voorzichtig) met een stofzuiger doorheen. Het is nog beter om met een spuitbus met perslucht de stof eruit te blazen. Probeer vooral de ventilatoren en de daarbij behoren koelementen goed schoon te blazen.

Op het internet zijn veel (gratis) programma’s te vinden die u verder kunnen helpen om uw computer op te schonen en sneller te krijgen. Het nadeel is alleen dat u waarschijnlijk niet precies weet wat u moet hebben. Het risico is dan ook dat u zoveel van zulke programmaatjes op de computer heeft staan, en op de achtergrond heeft draaien, dat zij uw computer alleen maar trager maken. Het kan daarom raadzaam zijn om computerhulp in te schakelen, wanneer u problemen ervaart. Zo kunt u bijvoorbeeld contact opnemen voor problemen met uw computer in Utrecht. Zij kunnen de computer weer een stukje sneller voor u maken, en kunnen u bovendien tips geven hoe u er zelf voor kunt zorgen dat hij snel blijft. Ook bieden zij een computercursus aan, en kunnen ze u helpen met allerlei internetproblemen. Schroom niet om contact op te nemen, zodat u niet meer zo veel tijd verspilt aan wachten, terwijl u betere dingen te doen hebt op de computer.

 Over de Auteur

Of u nu te maken heeft met een kapotte laptop, een virus op uw computer of een internetverbinding die niet naar behoren werkt; onze specialisten hebben overal een passende oplossing voor.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo