FB pix Afluisteren mobiele telefoon: feit of fictie? - Artikelpost

Afluisteren mobiele telefoon: feit of fictie?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3551 | Aantal woorden: 514 | Datum: | 1 commentaar

Her en der hoor je geruchten van de steeds meer geavanceerde software die in combinatie met de huidige generatie smartphones een zeer sterk wapen kan vormen om andere personen af te luisteren. Maar is dit nu al realiteit of zijn deze software programma’s eerder een manier om mensen te doen betalen voor een waardeloos programma?

Het eerste onderzoek op de bekende zoekmachines gaf ons een gigantische hoeveelheid aan verschillende softwarepakketten met maar één gemeenschappelijk doel: Het doen en laten van het slachtoffer zo goed mogelijk volgen met behulp van een stukje software dat je op zijn of haar GSM installeert. Volgens de advertenties zijn de mogelijkheden eindeloos, dit gaat van het afluisteren van telefoongesprekken en het lezen van sms’jes tot het gebruiken van de GSM als een soort van draadloze microfoon en het bekijken van alle foto’s van het slachtoffer.

Eerst was ik dan ook zeer sceptisch over deze producten, het zou niet de eerste keer zijn dat dubieuze softwarepakketten, meestal ontworpen op puberkamers, veel meer beloven dan ze kunnen waarmaken. Bij verder onderzoek zijn mijn ogen echter opengegaan, op verschillende fora las ik al over de kracht van deze pakketten van ogenschijnlijk betrouwbare reviewers. Toen ik het er daarna met een aantal vrienden over had, besloten we om eens een pakket dat ons het betrouwbaarst leek te downloaden en te installeren op een oude mobiele telefoon van een vriend (met medeweten van de eigenaar). Toen we daarna alle stappen volgden zoals beschreven in de producthandleiding, beek dat deze stukjes software echt wel realiteit zijn. Alle functies waarvan sprake was in de product promotie bleken ook mogelijk te zijn met dit stukje software! Bovendien kon de eigenaar ook op geen enkele manier vermoeden dat er iemand hem aan het afluisteren was!

Gelukkig dat dit dus een onschuldig experiment was onder vrienden met medeweten van alle partijen, anders hadden we allemaal toegang gehad tot belangrijke informatie van deze specifieke persoon. U weze dus gewaarschuwd, indien iemand er belang bij heeft om informatie van u te vergaren die niet iedereen mag weten, let goed op waar je je mobiele telefoon onbewaakt achterlaat!

 Over de Auteur

Tom D.

Nr. 1 Spy software

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo