FB pix Audio bestanden opnemen en bewerken - Artikelpost

Audio bestanden opnemen en bewerken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1717 | Aantal woorden: 500 | Datum: | 0 commentaar

Voor tal van doeleinden is het interessant om geluiden op te nemen, om deze eventueel in een later stadium te bewerken. Heb je een eigen band en nog niet voldoende bereik om een geluidsstudio te kunnen financieren, dan is het zelf in een eigen omgeving opnemen van je muziek een zeer gewenste oplossing. Maar ook als je bijvoorbeeld dient te notuleren bij een vergadering of je ringtone wilt aanpassen in een voor jouw gewenste output, kan het interessant zijn een mogelijkheid te hebben tot het opnemen en eventueel bewerken van een audio bestand.

Het gratis software programma Audacity is dé oplossing voor het in eenvoud opnemen en bewerken van audio bestanden. Audacity betreft open source software en is beschikbaar voor zowel de Mac, Windows als voor Linux. Wat je achtergrond qua besturingssysteem ook is, er is altijd een versie van Audacity beschikbaar voor jouw situatie. Audacity downloaden is bovendien in een split second voltooid en neemt weinig ruimte op de computer in beslag, waardoor het ook voor een ieder toegankelijk is gemaakt.

Wanneer je een goede kwaliteit microfoon koppelt aan je computer kun je met Audacity eenvoudig geluidsfragmenten opnemen. Ook als je bijvoorbeeld een ingebouwde microfoon in je laptop hebt, is het mogelijk om het geluidsfragment te bewaren. Een goede kwaliteit microfoon en de betrouwbare software van Audacity is meer dan voldoende. Niet alleen het opnemen gaat gemakkelijk, het geluidsbestand wordt ook opgeslagen in een ideale output. Zo kun je geluidsbestanden opnemen en omzetten in het veelgebruikte Mp3 formaat, wat het mogelijk maakt om je geluidsfragmenten te plaatsen op een cd. Ook het toevoegen van deze bestanden aan bijvoorbeeld een iPod wordt hierdoor eenvoudig mogelijk gemaakt. Op elk gewenst moment kun je dus de beschikking krijgen over jouw favoriete geluidsfragmenten.

Wanneer je niet helemaal tevreden bent met de output van het opgenomen geluidsbestand, dan kun je in Audacity bovendien het geluidsbestand bewerken. Een geluidsbestand bestaat namelijk uit enkele regionen, waarvan je elke regione individueel bijvoorbeeld de toonhoogte en het volume kunt regelen. Had je tijdens de vergadering of het opnemen van een nummer met je band last van een hoorbare ruis op de achtergrond? Dan filter je met Audacity deze ruis er eenvoudig uit. Dit om ervoor te zorgen dat de bestanden welke je opneemt van een professionele kwaliteit worden.

 

Je hoeft geen geluidstechnicus te zijn om de software van Audacity te kunnen hanteren. Audacity is namelijk erg gebruiksvriendelijk en wordt voorzien van interessante handleidingen, mocht je toch op bepaalde momenten naslagwerk wensen. Wacht dus niet langer en ontdek de mogelijkheden welke Audacity jou kunnen bieden.Over de Auteur

Als fervent gebruiker van Audacity vertel ik graag over de mogelijkheden van deze gratis tool. Ik ben ervan overtuigd dat ook jij veel kunt hebben aan de gratis software van Audacity.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo