Bespaar tijd met een snelle Zip Archiveerder - Artikel Post - Artikel Marketing

Bespaar tijd met een snelle Zip Archiveerder

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: hamstersoft
Gezien: 1402 | Aantal woorden: 433 | Datum: Tue, 26 Apr 2011 | 1 commentaar

Mensen gebruiken ZIP bestanden om verschillende redenen. Het bestandsformaat is momenteel eigenlijk de standaard voor het comprimeren en archiveren van bestanden. Zip bestanden zijn heel erg handig voor het verzenden en ontvangen van data via het internet of tussen twee onderlinge apparaten. Ondanks dat het ZIP formaat wordt ondersteund door Windows ME / XP en hogere versies, biedt Explorer maar een beperkt aantal functies voor dit type bestand. Sowieso kun je niet zelf een archief bestand maken in Windows zonder extra software. Je kunt dus alleen bestanden in een archive bekijken en uitpakken. Wil je toch zelf ook bestanden comprimeren in een zip-file dan heb je extra software nodig zoals WinRAR of WinZip. Echter deze oplossingen zijn niet echt ideaal omdat ze geld kosten (afgezien van de Shareware versies). Veel compressiesoftware is traag en bevat vaak te veel mogelijkheden waardoor de gemiddelde gebruiker er niet meer mee kan werken. Maar gelukkig zijn er ook gratis oplossingen die goed werken en eenvoudig in het gebruik zijn. Denk bijvoorbeeld aan 7-ZipPeazip en Hamster Free Zip Archiver.

Hamster Free Zip Archiver is ideaal voor zowel beginnende gebruikers als ook voor meer ervaren gebruikers. Het bevat ook een wizard die je helpt bij de te doorlopen stappen. Deze software is beschikbaar in 40 verschillende talen waaronder ook Nederlands. Hamster Free Zip Archiver ondersteunt diverse formaten zoals ZIP, RAR, ARJ, ISO, 7z, QZ, TAR, IHA, IZH, ARC, CAB en BZ.

Ook Peazip is in het Nederlands te gebruiken en bevat een zeer vriendelijke user interface. Een handige tool waarmee je ook snel aan de slag kunt en ook helemaal gratis.

7Zip is eigenlijk de meest populaire freeware unzipper. Naast de bekende formaten kan 7-zip ook iso-bestanden en Nsis-installatiepakketten openen. Het bestandsformaat 7Z is een compressie formaat dat nog kleiner is dan ZIP. Echter omdat niet iedereen 7Z kan openen zou je de .7Z eigenlijk alleen voor eigen gebruik moeten inzetten en voor vrienden gewoon ZIP kiezen.
 

Over de Auteur

James Burns gebruikt regelmatig compressie software.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Sat, 25 Jun 2011 at 5:10 PM, by Guest
He dit heeft mij enorm geholpen zeg

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo