FB pix Bespaar tijd met een snelle Zip Archiveerder - Artikelpost

Bespaar tijd met een snelle Zip Archiveerder

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1986 | Aantal woorden: 433 | Datum: | 1 commentaar

Mensen gebruiken ZIP bestanden om verschillende redenen. Het bestandsformaat is momenteel eigenlijk de standaard voor het comprimeren en archiveren van bestanden. Zip bestanden zijn heel erg handig voor het verzenden en ontvangen van data via het internet of tussen twee onderlinge apparaten. Ondanks dat het ZIP formaat wordt ondersteund door Windows ME / XP en hogere versies, biedt Explorer maar een beperkt aantal functies voor dit type bestand. Sowieso kun je niet zelf een archief bestand maken in Windows zonder extra software. Je kunt dus alleen bestanden in een archive bekijken en uitpakken. Wil je toch zelf ook bestanden comprimeren in een zip-file dan heb je extra software nodig zoals WinRAR of WinZip. Echter deze oplossingen zijn niet echt ideaal omdat ze geld kosten (afgezien van de Shareware versies). Veel compressiesoftware is traag en bevat vaak te veel mogelijkheden waardoor de gemiddelde gebruiker er niet meer mee kan werken. Maar gelukkig zijn er ook gratis oplossingen die goed werken en eenvoudig in het gebruik zijn. Denk bijvoorbeeld aan 7-ZipPeazip en Hamster Free Zip Archiver.

Hamster Free Zip Archiver is ideaal voor zowel beginnende gebruikers als ook voor meer ervaren gebruikers. Het bevat ook een wizard die je helpt bij de te doorlopen stappen. Deze software is beschikbaar in 40 verschillende talen waaronder ook Nederlands. Hamster Free Zip Archiver ondersteunt diverse formaten zoals ZIP, RAR, ARJ, ISO, 7z, QZ, TAR, IHA, IZH, ARC, CAB en BZ.

Ook Peazip is in het Nederlands te gebruiken en bevat een zeer vriendelijke user interface. Een handige tool waarmee je ook snel aan de slag kunt en ook helemaal gratis.

7Zip is eigenlijk de meest populaire freeware unzipper. Naast de bekende formaten kan 7-zip ook iso-bestanden en Nsis-installatiepakketten openen. Het bestandsformaat 7Z is een compressie formaat dat nog kleiner is dan ZIP. Echter omdat niet iedereen 7Z kan openen zou je de .7Z eigenlijk alleen voor eigen gebruik moeten inzetten en voor vrienden gewoon ZIP kiezen.
 

Over de Auteur

James Burns gebruikt regelmatig compressie software.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo