FB pix Beste Gratis software voor je laptop - Artikelpost

Beste Gratis software voor je laptop

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 6340 | Aantal woorden: 810 | Datum: | 0 commentaar

Dus je hebt een nieuwe sprankelende laptop gekocht en je denkt; wat is de beste gratis software die ik kan installeren? Gratis software voor uw laptop is op grote schaal beschikbaar op het internet en geheel kostenloos te gebruiken. Sommige van deze software toepassingen zijn echt enorm nuttig en leuk om te hebben. In dit artikel zullen we een kijkje nemen bij enkele van deze gratis freeware software programma's.

Winzip

Het eerste programma dat super handig is dat is Winzip. Dit is een compressie programma dat eenvoudig gesteld de bestandsgrootte van uw bestanden / documenten vermindert. Bijvoorbeeld kan een Word-document van 5 MB eenvoudig worden comprimeren naar slechts 2 MB. Dit is natuurlijk erg handig wanneer je van plan bent om documenten via e-mail te verzenden en je een langzame draadloze verbinding hebt. Winzip is niet helemaal freeware maar eigenlijk Nagware, er is namelijk een evaluatie scherm waarop je moet klikken wanneer u het programma start. Download Winzip.

Een alternatief voor Winzip dat wel 100% freeware is, Peazip. Ook Peazip werkt zeer eenvoudig en is zeer goed in staat om bestanden te verkleinen, soms zelfs beter dan Winzip.

TreePad Lite

Ik ben dol op het organiseren van mijn persoonlijke gegevens. Een informatie-manager is zeer handig voor het organiseren van bepaalde gedachten, ideeën en informatie die u heeft en wilt opslaan. Een gratis programma waarmee dat kan is TreePad Lite. Het is eigenlijk een soort boomstructuur met knooppunten voor het georganiseerd opslaan van informatie. Het programma is zeer licht en het is een perfecte gratis informatie manager. Download Treepad Lite.

Adobe Acrobat Reader

Het volgende onmisbare freeware programma in mijn lijst is Adobe Acrobat Reader. Dit is onmisbaar freeware programma voor het lezen van PDF documenten die veel bedrijven aanbieden en van e-boeken die u hebt gedownload van het Internet. Het heeft een breed scala van nuttige functies waaronder het zeer handige hardop laten lezen van een document in de reader (read out loud). Helaas is het Nederlands voorlezen niet altijd even goed verstaanbaar, maar het is te doen.

Je kunt met deze Acrobat Reader alleen geen PDF documenten maken. Maar hiervoor kun je PrimoPDF gebruiken. Met PrimoPDF kun je vanuit vele applicaties op de Laptop eenvoudig een PDF document maken door bij het printen te kiezen voor Primo-PDF als een soort virtuele printer.

Mozilla Firefox

Het volgende goede freeware programma is Mozilla Firefox. Dit is een geweldige internet browser ten opzichte van Microsoft Internet Explorer. De mogelijkheden om met gratis add-ons uw surf ervaring beter te maken zijn enorm. Het programma is sneller dan Internet Explorer en ik vind het ook slanker en gemener. De concurrentie de Chrome browser van Google is al voelbaar, maar voorlopig is Firefox nog de betere browser.

MSN Messenger

De laatste essentiële freeware is toch wel MSN Messenger. Deze dagen is iedereen online aan het chatten en de meeste mensen werken met MSN Messenger. Erg handig bij MSN Messenger is dat je bestanden snel kunt uitwisselen en je kunt zelfs samen naar applicaties kijken op één van de 2 computers in de chat. Kijk wel uit voor virussen die kunnen worden verspreid via MSN Messenger - maar buiten dat is het de perfecte tool voor web-based chat.

Werk je veel met buitenlandse bedrijven? Dan is het misschien handiger om een messenger te hebben die meerdere netwerken ondersteund dan alleen MSN. Pidgin is een instant messenger die jou ook in staat stelt om via Yahoo, ICQ, Jabber, MySpace, etc. te chatten.

Conclusie

Over het geheel genomen, is er veel gratis software die gemakkelijk te verkrijgen is en ook eenvoudig te installeren is op je nieuwe laptop. De software tools verbeteren uw productiviteit en dat zonder kosten.Over de Auteur

FreewareDownloads.nl is een verzamel website met gratis software.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo