FB pix Betalingen en verzendingen in een Magento webshop - Artikelpost

Betalingen en verzendingen in een Magento webshop

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1513 | Aantal woorden: 877 | Datum: | 0 commentaar

Betalingen en verzendingen in een Magento webshop

Een Magento webshop alleen is nooit genoeg om succes te maken. Zo zal je voor bezoekers moeten zorgen [traffic genereren] om deze te kunnen verleiden in een conversiegerichte Magento webshop. En dan komen we aan bij het favoriete gedeelte voor zowel jij als webwinkelier als je klant: online betalen en verzenden.

Online betalen in een Magento webshop

Hoe zorg je ervoor dat een klant veilig en snel kan afrekenen in een Magento webshop? Daar zijn natuurlijk verschillende manieren voor, maar allereerst raadt ik webwinkeliers aan om een betaaldienstverlener [payment service provider] in te schakelen, waarbij je kan kiezen uit verschillende betaalmogelijkheden. De meeste betaaldienstverleners bieden ook vaak koppelingen met het Magento webshop systeem, wat het mogelijk maakt om voor die betaal dienstverlener te kiezen wanneer je een webwinkel hebt op basis van Magento.

Maar niet alleen is het gebruik van een online betalenbetaaldienstverlener prettig voor zowel jij als je klant, ook de manier van betalen in Magento biedt vele mogelijkheden. Zo zijn er genoeg modules van Magento beschikbaar die verschillende check-outs [afrekenproces] mogelijk maken. Mijn persoonlijke favoriet is de één-pagina-checkout. Deze kassa weergeeft alle stappen van het afrekenproces overzichtelijk op één pagina. Dit zorgt ervoor dat een klant direct ziet welke stappen hij/zij allemaal gaat doorlopen, waardoor die persoon dus weet wat hij kan verwachten. Dit schept vertrouwen tijdens het online betalen in je Magento webshop. Ook is de één-pagina-checkout module van Magento veel sneller om mee af te rekenen. Elke keer dat er een nieuw veld ingevuld wordt, waarbij de pagina opnieuw geladen dient te worden (bv. bij het kiezen van een betaalmogelijkheid), dan wordt alleen dat gedeelte herladen, in plaats van de hele pagina. Maar zoals ik al zei: er zijn echt heel veel mogelijkheden. Laat je dus niet leiden door mijn favoriete manier, je mag je wel laten inspireren!

 

Verzendprocessen regelen voor je Magento webshop

Zoals het binnenkrijgen van de betalingen van je klanten jouw favoriete moment is, is de levering van de bestelling het favoriete moment van je klant. Ook daarom dienen de verzendprocessen van je Magento webshop goed geregeld zijn. Het Magento webshop systeem staat ook hierin bekend om de vele mogelijkheden. Zo zijn er veel koppelingen mogelijk tussen Magento en voorraadbeheersystemen en fulfilment oplossingen. Zo kunnen de pakketten verzendenverzendprocessen in je webwinkel goed geregeld worden. Ook is het mogelijk om je verzendprocessen te automatiseren. Het kan namelijk voorkomen dat je een fulfilment partij te duur vind, en daar is dus een gulden middenweg voor.

Het automatiseren van je verzendprocessen scheelt veel tijd en moeite. Zo worden je bestellingen vanuit je Magento webshop automatisch doorgegeven aan je favoriete verzendmaatschappij, en krijgen klanten een track & trace mail waarmee ze de bestelling kunnen volgen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om al je bestellingen zelf te gaan versturen. Ik zou hier zelf nooit voor kiezen, aangezien dit veel tijd kost en het lastiger is om de verzending in de gaten te houden. Maar als je dit doet, kun je er ook maar beter voor zorgen dat de bestelling mooi en degelijk verpakt is, en dat er een retoursticker op komt. Een aantal tips op een rij om je verzendingen goed te laten verlopen:

  • Verpak het degelijk [het liefst met je logo duidelijk op de verpakking], dit schept vertrouwen
  • Plaats een retoursticker. Geef hierbij ook duidelijk hoe iemand iets kan terugsturen
  • Zorg voor inzicht. Voor zowel je bezoeker als jijzelf zorgt het traceren van pakketjes voor veel inzicht

Een aantal conversie verhogende tips:

  1. Gratis verzending vanaf een bepaald bedrag. Helemaal gratis is natuurlijk het beste, maar dit wordt minder vaak gedaan.
  2. Gratis retourzending zorgt ook voor meer aankopen
  3. Bied meerdere verzendmogelijkheden, zoals het kiezen voor een bepaalde dag of snellere levering tegen een hogere prijs
  4. Zorg ervoor dat je verzend mogelijkheden op de homepage bij een aantal andere USP’s, zoals de betaalmogelijkheden.

 

De laatste tips voor je Magento webshop

Dit artikel ging over het regelen van je online betalingen en de verzendingen binnen de Magento webshop. Nu zijn er nog veel meer dingen waar je op moet letten voor een gezonde online onderneming. Zo helpt e-mail marketing bij het zorgen voor terugkerende bezoekers, en helpt internet marketing bij het zorgen voor nieuwe bezoekers. Ook hiervoor zijn speciale Magento webshop tips. In het volgende artikel speel ik in op het verzenden van e-mailings voor webwinkeliers. Tot de volgende keer!Over de Auteur

Techtwo Internetdiensten ontwikkelt conversie verhogende Magento webshops en WordPress websites voor het MKB. Recentelijk is ook de COWW gelanceerd; een Compleet Onbegrensde WebWinkel met Magento als basis.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Webshops mit Magento
Webshops mit Magento

€ 30,34
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo