FB pix Btw berekenen kan gemakkelijk online. - Artikelpost

Btw berekenen kan gemakkelijk online.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1621 | Aantal woorden: 391 | Datum: | 0 commentaar

Als ondernemer of administrateur doet u het waarschijnlijk regelmatig, de btw berekenen. De meer eenvoudige sommen weet u wellicht al uit het hoofd en 19 of 6 procent van de meest gangbare bedragen kunt u zo oplepelen. Voor het overige zijn er enkele makkelijk manieren om de btw te berekenen.

Berekenen op de rekenmachine

De meest voor de hand liggende methode is om alle bedragen met de rekenmachine om te rekenen, voor het uitrekenen van de btw gaat dit nog wel. Maar voor het terugrekenen van btw bedragen naar de grondslag van de btw is dat wat lastiger, omdat er dan meerdere berekeningen gemaakt moeten worden. De derde methode is daarvoor beter geschikt.

Btw berekenen in Excel

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om binnen een Excel-sheet enkele berekeningen in te voeren waar u later alleen nog maar bedragen in hoeft te vullen. Een voordeel hiervan is dat wanneer de bedragen digitaal geleverd zijn, u deze alleen nog maar hoeft te plakken en te kopiëren. Een nadeel is dat u altijd Excel bij u moet hebben en moet hebben draaien, daarnaast moet u zelf eerst deze functies invoeren, iets wat niet voor iedereen makkelijk is.

Online de btw berekenen

De derde en laatste manier om gemakkelijk de btw te berekenen is online. Er zijn een aantal websites waarop u calculatoren kunt vinden voor het berekenen van de btw. Een voordeel hiervan is dat u alleen maar het bedrag in het juiste hokje hoeft te plakken en de website de rest doet. U heeft daarnaast alleen maar een internet verbinding nodig, iets dat iedereen tegenwoordig altijd wel heeft. Deze drie manieren voor het berekenen van de belasting toegevoegde waarde zijn allen gratis. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een boekhoud programma te gebruiken, deze programma’s kunnen ook voor u deze berekeningen uivoeren, nadeel is dat er vaak wel voor deze programma’s betaald dient te worden.Over de Auteur

Ik schrijf over zakelijk aangelegenheden

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo