Digitale kansen benutten met Venture Building - Artikelpost

Digitale kansen benutten met Venture Building

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 224 | Aantal woorden: 594 | Datum: | 0 commentaar

Jij ziet de kansen van digitalisering. Je hebt een idee voor een digitaal product, app, platform of SaaS oplossing. Echter, je beschikt niet over de kennis om het gehele proces van het realiseren van je idee in praktijk te brengen. Je hebt hulp nodig bij de (1) validatie van het idee, (2) Het verkrijgen van het benodigde kapitaal, (3) Ontwikkeling van de benodigde software of (4) Het vermartken van het idee.

Wellicht mis je zelfs om meerdere van deze punten de kennis / de mogelijkheid om aan de slag te gaan. Hoe je nu aan de slag moet gaan? Grote kans dat het inschakelen van een venture builder jou kan helpen. 
Venture Building

Wat Venture Building is? Venture Builders zijn, volgens de definitie van Duodeka, bedrijven die zich toeleggen op het systematisch ontwikkelen van nieuwe bedrijven, deze in de markt zetten en laten slagen. Ze kunnen dit in opdracht doen van opdrachtgevers of partners, maar kunnen dit ook geheel intern doen voor eigen producten. 


Waarvoor jij een venture builder exact kunnen benaderen? Hulp bij het valideren van je bedrijfsidee, het krijgen van het benodigde kapitaal, het samenstellen van een team, het ontwikkelen van de software en het op de markt brengen van het product (hulp bij marketing en sales). 


Uiteraard zal er iets tegenover de werkzaamheden van de venture builder moeten zijn. Vaak werken venture builders in ruil voor een bepaald percentage van de aandelen. Echter, er kan ook gewerkt worden voor een uurtarief / projecttarief. Op deze manier kun je de gehele zeggenschap over je bedrijfsidee zelf in handen houden. Wellicht wel zo prettig, maar wanneer je nog geen gevestigde ondernemer bent, is dit vanuit financieel oogpunt niet altijd mogelijk. 


In de nabije toekomst verwachten wij een toename van het aantal venture builders op de Nederlandse markt, mede doordat steeds meer bedrijven de kansen van digitale producten in zien, maar niet alle capaciteiten hebben om deze te benutten.


Over de Auteur

Duodeka is een Venture Builder & Digital Transformer voor het MKB.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[84 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo