Downloaden via usenet - Artikelpost

Downloaden via usenet

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 146 | Aantal woorden: 484 | Datum: | 0 commentaar

Wil jij gaan downloaden via nieuwsgroepen en ben je op zoek naar informatie hoe dit precies werkt? 

Wat is Usenet?

Usenet is een gedecentraliseerd computernetwerk dat oorspronkelijk werd gecreëerd door twee universiteitsstudenten in 1979. Er was geen 'internet' zoals we het tegenwoordig kennen maar er was alleen ARPANET, een netwerk dat is opgezet door DARPA en de voorloper van het internet dat we vandaag hebben. Het werd voornamelijk gebruikt door studenten en medewerkers van verschillende universiteiten in de Verenigde Staten om te communiceren en berichten, nieuws en updates te delen.

Usenet wordt tegenwoordig grotendeels gebruikt voor het delen en downloaden van bestanden. Om te kunnen downloaden via Usenet heb je wel een Usenet service provider nodig. Er zijn heel veel providers en te veel om ze hier allemaal op te noemen. De bekendste Nederlandse provider voor het downloaden via nieuwsgroepen is Eweka. Van de betreffende provider krijg je vervolgens inloggegevens die je kunt instellen in het download programma zodat je kunt downloaden. Als je een serivceprovider hebt gekozen kun je starten met het downloaden van een NZB bestand.

Wat is een NZB bestand?

Wanneer een bestand wordt geüpload naar Usenet, wordt het opgesplitst in meerdere delen of berichten. Om te kunnen downloaden via de nieuwsservers heb je een NZB bestand nodig. In dit bestand staat alle informatie over hetgeen wat je gaat downloaden en waar deze bestanden (meerdere delen/berichten) te vinden zijn. Als je gaat downloaden via nieuwsgroepen heb je zo'n bestand dus nodig. Deze kun je vinden via een NZB zoekmachine of Spotnet. Jij download dus 1 NZB bestand en je download programma zorgt dat alle deeltjes worden gedownload.

Welke download programma kan ik gebruiken?

Als je een NZB bestand hebt gedownload dan kun je deze openen in bijvoorbeeld Sabnzb of Grabbit. Dit zijn gratis programma's die het NZB bestand kunnen uitlezen en zo alle bestanden gaan downloaden uit de nieuwsgroepen.

Is Usenet veilig?

Vrijwel iedere provider biedt het downloaden via een SSL verbinding aan. Je internetprovider kan hierdoor niet zien welke data je download omdat deze is versleuteld. Daarnaast is het raadzaam om te downloaden via VPN. Als je via een VPN verbinding het internet op gaat dan krijg je een ander IP-adres van de VPN server. Hierdoor ben je anoniem aan het surfen. Jouw IP-adres wordt dan in iedergeval niet opgeslagen op de servers vanwaar je bestanden download.

Over de Auteur

Gerald schrijft voor verschillende blogs en websites over verschillende onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[132 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo