FB pix Elektronische factuurverwerking helpt fraude voorkomen - Artikelpost

Elektronische factuurverwerking helpt fraude voorkomen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1468 | Aantal woorden: 502 | Datum: | 0 commentaar

Het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu voldeed in 2010 een factuur van 67.000 euro van een IT-dienstverlener zonder na te gaan of de in rekening gebrachte uren ook werkelijk waren gemaakt.

In 2008 hebben oplichters bij Parnassia Bavo voor 2,8 miljoen euro fraude gepleegd. Dit kwam naar voren tijdens een rechtszaak tegen een van de verdachten in deze omvangrijke fraudezaak.

Hoewel organisaties vandaag de dag op de hoogte zijn van de gevaren blijft het wapenen tegen grootschalige fraude een zware taak. Vaak komen organisaties er pas op verzoek van de fiscus of bij maand- en jaarafsluitingen achter. De opsporing van frauduleuze praktijken wordt in veel gevallen pas achteraf gestart waarbij de eigen organisatie risico loopt als onbetrouwbare partij genoemd te worden.

20/20 vision heeft een unieke elektronische factuurverwerking oplossing ontwikkeld, waarmee bovenstaande fraudegevallen direct aan het licht waren. Natuurlijk is er niet altijd opzet in het spel, ook eventuele fouten worden er door de elektronische factuurverwerking van 20/20 vision uitgefilterd. Elektronisch factureren voorkomt dat eventuele vergissingen negatieve financiële consequenties hebben.

Elektronisch factureren stelt u in staat extra controles uit te voeren en dubbel checks te doen op contactgegevens van verzender en ontvanger. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan het factuurnummer, het bankrekeningnummer, totaalbedrag, PO nummer, het kenmerk.

Fraude is nooit volledig uit te voorkomen. Door betalingen middels elektronisch factureren te verwerken, kunnen organisaties het echter wel moeilijker maken om te frauderen. Beter vastleggen en controleren van gemaakte afspraken en procedures met leveranciers kan veel geld besparen en financiëleproblemen voorkomen. De 20/20 vision Factuurversneller® helpt u hierbij.

De Factuurversneller® doet juist zijn werk in het proces dat voorafgaat aan de ontvangst van de factuur. Inzicht in de contracten met leveranciers en de tijd die door externe partijen wordt geschreven zijn hierbij ook van cruciaal belang.

De module Staffing is door 20/20 vision ontwikkeld om volledige ondersteuning aan uw bedrijf te bieden in een veilige en betrouwbare bedrijfsvoering waar het gaat om inhuur van persoon. In deze module worden contracten met externe relaties/ingehuurde medewerkers vastgelegd en samen met de geschreven basisgegevens/uren vergeleken met de ontvangen factuur. Dit zorgt ervoor dat u er altijd vanuit kunt gaan dat de factuur die door leveranciers is opgesteld kloppend is.

Als u meer informatie wilt over elektronische factuurverwerking van 20/20 vision kunt u vrijblijvend contact opnemen via info@2020vision.nl of telefonisch via 0881120201. Onze specialisten staan u graag te woord. Voor meer informatie over de 20/20 vision staffing module, kunt u bellen naar 0881120201 of mailen naar factuurversneller@2020vision.nl.

Over de Auteur

Marijke Jelgersma houdt zich bezig met procurement management software oplossingen en relatiemanagement. Buiten kantooruren vermaakt zij zich met tennis, theater en koken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo