Gratis of Betaalde Online Backup? - Artikel Post - Artikel Marketing

Gratis of Betaalde Online Backup?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: backup
Gezien: 1134 | Aantal woorden: 431 | Datum: Mon, 19 Nov 2012 | 0 commentaar

In plaats van het maken van een backup op een externe harde schijf is het makkelijker en veiliger om een online backup van de belangrijkste bestanden te maken. Met de opkomst van cloud hosting en cloud diensten is het aantal online backup aanbieders enorm toegenomen. Ook grote Nederlandse bedrijven als KPN en Tele2 bieden tegenwoordig online backup aan. Er zijn echter ook gratis versies te vinden, in dit artikel helpen we je met de keuze tussen een gratis en betaalde online backup dienst.

Zoals gezegd stappen steeds meer bekende Multi-nationals in de cloud backup oftewel de online backup markt. Deze bedrijven kunnen met relatieve lage prijzen toch hoge winstmarges op een backup dienst behalen. Naast de betaalde varianten zijn er echter ook volledig gratis backup producten te krijgen. Hieraan kleven vaak wel enkele nadelen.

Zo zijn gratis backup producten vaak gelimiteerd. Deze limiet wordt zowel gegeven op maximale opslagruimte als op tijdsduur. Wanneer er sprake is van een limiet op tijdsduur spreken we meer van een proefperiode. Deze gratis versies zijn bedoeld om een betaald product tijdelijk gratis te testen. Echter een dienst als Mozy heeft een gratis backup aanbod van onbepaalde tijd. Hier is echter de limiet een maximale opslagruimte van 2 GB. Dit klinkt misschien als veel maar wanneer je foto’s, muziek en misschien ook nog wat video wilt opslaan is dit snel vol.

Verder zijn de meeste gratis opslagdiensten niet zozeer actieve backup diensten. Een bedrijf als Dropbox biedt bijvoorbeeld wel 2 GB aan cloud opslag gratis aan. Dit is echter dan ook alles, een online schijfruimte, er is géén software die dagelijks een backup van je computer maakt.

In onze ogen is het dan ook zeer de moeite waard om een betaalde backup dienst te nemen. Deze diensten zijn al te verkrijgen voor rond de $5,- per maand. In totaal komt dit neer op $60,- per jaar wat minder is dan €50,- per jaar. Vergeleken met een externe harde schijf vallen de kosten al snel mee om niet te spreken over de mogelijke kosten die komen kijken bij het verlies van belangrijke bestanden. Voor meer informatie over online backup diensten kun je hier kijken.Over de Auteur

Tom is een iT-specialist met bijzondere interesse in wordpess, linux en datacenters. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[389 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[114 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo