FB pix Meet gratis de temperatuur van jouw laptop - Artikelpost

Meet gratis de temperatuur van jouw laptop

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 33546 | Aantal woorden: 934 | Datum: | 1 commentaar

Als je niet bezorgd bent over de temperatuur van jouw laptop, dan zou je dat zeker wel moeten zijn. Laptops staan er om bekend oververhit te raken omdat ze tot het uiterste worden gedwongen. Zo is bekend dat veel laptop gamers hun systeem tot de grens duwen. De laptop zal in die gevallen al snel de warmte niet voldoende kwijt raken en dus overhit raken. Je moet dus voorzichtig zijn wat betreft de laptop temperatuur. Gelukkig zijn er een aantal geweldige software oplossingen beschikbaar die helpen bij het toezicht op de temperatuur van jouw computer.
 1. SpeedFan
  De eerste softwarematige oplossing voor het in de gaten houden van de temperatuur van jouw laptop heet SpeedFan.
   Dit is echt de meest favoriete computer temperatuur controle software die zowel goed werkt voor laptops als ook voor desktop computers. It allows you to access digital temperature sensors, and also checks voltages, admirer speeds and temperatures. Hiermee kunt je toegang krijgen tot de digitale temperatuursensoren en het controleert ook stroom / spanningen, de snelheden en de temperaturen. A really solid instrument which you can download here. Een stukje betrouwbare programmatuur dat je hier kunt downloaden.
   
 2. Intel Active Monitor
  De volgende tool voor de controle van de temperaturen van de laptop heet Intel Active Monitor.
  Deze software tool is geheel gratis beschikbaar en kan hier gedownload worden. Het is eigenlijk een alarm- / meldingssysteem gemaakt door Intel en kan alleen helaas wel alleen gebruikt worden voor Notebooks met een Intel moederbord. 
 3. Notebook Hardware Control
  Met Notebook Hardware Control is het controleren van jouw laptop temperatuur een eitje, zeer eenvoudig.
  Via deze software kun je de hardware en het systeem zelf beheren. Je kunt ook de laptop, op basis van de open source ACPI Control System, helemaal naar je eigen hand zetten. Door de laptop optimaal te tweaken kun je ook de levensduur van de batterij op jouw laptop verlengen en de portable computer dus langer gebruiken. 
 4. Mobile Meter
  Mobile Meter (mobiele meting) is zeer een kleine utility van slechts 41kb groot.
  Deze oplossing gebruikt maar heel weinig geheugen en heel weinig processor capaciteit. Het is een geweldige tool voor de controle van de temparatuur op jouw laptop. Een zeer handig maar eenvoudige oplossing voor temperatuur controle. 
 5. Core Temp
  Dit is nog een freeware tool en deze heet Core Temp. De software is zeer eenvoudig te gebruiken voor wederom het controleren en in de gaten houden van de temperatuur op jouw computer. Je
  kunt deze freeware gebruiken voor het controleren van de temperatuur terwijl het slechts een zeer klein gedeelte van het geheugen en de CPU gebruikt.


Conclusie

Omdat we onze laptops steeds intensiever gebruiken en de capaciteit maximaal zullen gebruiken, zal ook de temperatuur stijgen en een limiet bereiken. Je moet daarom de laptop temperatuur nauwlettend volgen zodat je eventueel tijdig de laptop even kunt uitzetten. Je kunt dit gelukkig eenvoudig doen met de software programma's zoals hierboven vermeld. Download gewoon een aantal van de oplossingen en probeer ze uit. De programma's zijn gratis en kunnen voorkomen dat de computer / laptop kapot gaat.

 

Over de Auteur

Freeware Downloads biedt diverse software oplossingen met een freeware licentie en dus geheel gratis te downloaden en te gebruiken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo