mp3Tag Pro 7 - MP3 Tag Editor voor professionele en thuis gebruikers - Artikel Post - Artikel Marketing

mp3Tag Pro 7 - MP3 Tag Editor voor professionele en thuis gebruikers

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: mp3tagpro
Gezien: 4157 | Aantal woorden: 545 | Datum: Wed, 9 Mar 2011 | 0 commentaar

Muziek bestanden bevatten meestal bepaalde basis informatie zoals een omschrijving, de titel van het album, titel van de track / song, de artiest, het jaar, in welk genre de muziek hoort, etc. Deze informatie worden de codes / tags of ID3 tags genoemd.

mp3Tag Pro is een geavanceerde ID3 tag editor en ook een batch rename tool voor muziekbestanden met bekende en populaire formaten zoals MP3, WMA, OGG, FLAC, APE, AAC, M4A etc. Deze tool kan ook de gegevens voor deze tags automatisch van het internet downloaden zodat je het niet allemaal zelf hoeft in te vullen. Daarnaast kun je ook de teksten / lyrics downloaden van het internet, de cover / voorkant afbeelding van de CD, etc. En zodra alle bestanden / muziekjes de juiste tags hebben gekregen dan kun je het programma op basis van een combinatie van ID3 tags opdracht geven om de bestandsnamen te hernoemen. Zodoende heb je ook qua bestandsnaam een herkenbare naam. Denk aan naam artiest - naam album - tracknummer. Of naam artiest en alleen de titel van de song .mp3 of .flac.

mp3Tag Pro 7 heeft meer functionaliteit t.b.v. het downloaden van tags vanaf het internet. Naast FreeDB en Amazon download de nieuwe versie ook tags van MusicBrainz en Discogs. Deze online muziek databases bevatten informatie over miljoenen liedjes en dus is de kans groot dat ook jouw song er tussen staat.

Natuurlijk is MP3 nog steeds een zeer populair formaat. Maar je ziet dat steeds meer mensen voorkeur hebben voor het bewaren van hun muziek in een lossless formaat zoals APE, FLAC, Apple Lossless, etc. Voor deze gebruikers heeft mp3Tag Pro 7 goed nieuws, de ondersteuning voor deze loss-less formaten is namelijk sterk verbeterd. Het programma kan prima werken met FLAC bestanden en hier afbeeldingen in opslaan, beschadigde tags repareren of deze juist invullen.

Ben je op zoek naar een gratis freeware oplossing? Een freeware tool voor het beheren van ID3 tags is MP3tag. Ook deze tool kan de tags beheren van andere formaten dan MP3 zoals AAC = Advanced Audio Coding, FLAC = Free Lossless Audio Codec, APE = Monkey's Audio, MPEG-4 zoals mp4 / m4a / m4b en iTunes compatible, MPC = Musepack, OGG = Ogg Vorbis (ogg) en nog meer formaten. Download MP3tag volledig gratis.

Een andere gratis freeware ID3 beheertool is ID3 Renamer. ID3 renamer biedt volledige ondersteuning aan de versies ID3v1, ID3v1.1, ID3v1.1 en Winamp extension en ID3v2.x. Zoek je echter een tag renamer voor ook Lossless formaten dan kies je beter voor de voorgenoemde MP3tag.

 Over de Auteur

Maniac Tools is een onafhankelijk software ontwikkelingsbedrijf met een specialisatie in multimedia producten.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[389 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[114 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo