Online boekhouden vs. Offline boekhouden - Artikel Post - Artikel Marketing

Online boekhouden vs. Offline boekhouden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: unit4
Gezien: 481 | Aantal woorden: 498 | Datum: Wed, 24 Apr 2013 | 0 commentaar

Ieder bedrijf is wettelijk verplicht om zeven jaar lang de administratie te bewaren. Voorheen werd hiervoor alles uitgeprint en bewaard in grote ordners. Maar wat als er bijvoorbeeld een keer lekkage ontstaat in de ruimte waar de administratie wordt bewaard? Of er breekt brand uit? Dan ben je als ondernemer alle administratie kwijt.

Om dit te voorkomen, is er een trend zichtbaar waarbij ondernemers steeds vaker hun administratie online opslaan; ‘in de cloud’ wordt dit genoemd. Maar is dit nu daadwerkelijk de meest ideale oplossing of zijn er nog andere alternatieven?

Overal toegankelijk

Als de administratie vanaf meerdere locaties toegankelijk moet zijn, kies dan voor een pakket waarmee online boekhouden mogelijk is. Met een dergelijk pakket wordt uw administratie op één centrale locatie opgeslagen en wordt het mogelijk gemaakt om vanaf verschillende andere locaties de administratie te raadplegen en bij te werken.

Daarnaast zijn er verschillende hybride oplossingen, welke zowel online als offline gebruikt kunnen worden. Bij deze pakketten is het mogelijk om alle gegevens offline aan te passen en worden de gegevens automatisch bijgewerkt, zodra er weer verbinding is met het internet.

Kosten

Aan ieder boekhoudpakket zijn kosten verbonden. Wees daarom gewaarschuwd voor “gratis” boekhoudsoftware. In de meeste gevallen zijn hier toch kosten aan verbonden of werkt de software bij lange na niet zo goed als een betaalde variant.

Wanneer er voor een betaalde variant wordt gekozen, zit er vaak een verschil tussen de online en offline variant. Kiest u voor een offline pakket, dan betaalt u vaak eenmalig de licentiekosten. Bij een online variant wordt er vaak een abonnementsvorm afgesloten, waarbij de ondernemer maandelijks een bepaald bedrag moet betalen.

Automatische updates

Bij een online variant van een boekhoudpakket, is de gebruiker er zeker van dat hij altijd met de meest recente versie werkt. Bij een offline variant is een gebruiker zelf verantwoordelijk voor het uitvoeren van periodieke updates.

Online of toch offline boekhouden?

Zowel een online boekhoudpakket als een offline boekhoudpakket heeft zijn voor- en nadelen. De juiste keuze is sterk afhankelijk van de behoefte van de organisatie. Wees je van te voren in ieder geval wel bewust van de mogelijkheden en laat je door de verschillende partijen uitgebreid informeren.Over de Auteur

Jeanette Hendrikx is al jaren lang werkzaam bij UNIT4. Dankzij haar kennis en ervaring in de branche, brengt zij met regelmaat interessante blog artikelen uit waarin de laatste ontwikkelingen worden besproken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo