FB pix Optimaliseer je bedrijfscommunicatie met bellen via Microsoft Teams - Artikelpost

Optimaliseer je bedrijfscommunicatie met bellen via Microsoft Teams

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 226 | Aantal woorden: 702 | Datum: | 0 commentaar

Werken jij en je collega’s met Microsoft Teams en hebben jullie dat helemaal omarmt? Dan is het integreren van telefonie binnen je Teams omgeving een goede volgende stap. Telefonie en Teams zijn twee communicatie middelen die afzonderlijk van elkaar werken, maar nu is het mogelijk om te bellen via Microsoft Teams. Hoe dit werkt en wat hiervan de voordelen zijn lees je in dit artikel.

Operator Connect, dé koppeling tussen telefonie en Teams

In het begin van Teams kon je Caling Plans afnemen. Je kon dan bellen via een telefooncentrale van Microsoft. Nadeel was dat de tarieven hiervoor duur waren en de centrale van Mircosoft heel erg basic was. Telefonie providers zijn daarop zelf koppelingen gaan ontwikkelen met hun eigen telefonieplatformen, dit heet Direct Routing. Het voordeel hiervan, is dat je belt voor het normale tarief en de beschikking hebt over alle uitgebreide functionaliteiten van je telefoniesysteem.

Als antwoord hierop is Microsoft samen gaan werken met specifiek geselecteerde telefonieplatformen om een betere integratie te maken dan men kan met Direct Routing. Dit noemen zij Operator Connect. Het idee is vrijwel hetzelfde, maar omdat het via Microsoft zelf loopt zijn de kosten hiervan lager.

De voordelen van telefonie via Teams

Nu ben je natuurlijk benieuwd wat de reden is dat je gebruik gaat maken van bellen via Teams. Ten eerste hoef je het voor de kosten niet te laten, die blijven vrijwel hetzelfde. En mocht het iets duurder zijn dan telefonieoplossing waar je nu gebruik van maakt, dan geven we hier een aantal voordelen die het verschil maken.

1.    Alles overzichtelijk op één plek

Je telefoon zal niet meer door je teams gesprek en video vergaderingen heen rinkelen. Je kan het zelfs zo instellen dat een beller naar je voicemail gaat wanneer er in je Outlook agenda een afspraak staat. Omdat Teams en telefonie samengaan, zijn deze twee communicatiemiddelen uitstekend op elkaar afgestemd. Je kan nu ook van elke collega zien of ze beschikbaar zijn voor een gesprek of om een gesprek door te verbinden. Of ze nu op hun vaste nummer, mobiele nummer of via Teams in bezet zijn.

2.    Overal bereikbaar op elk apparaat

Zeg maar dag tegen je dure vaste toestel, die ook nog eens ruimte op je bureau inneemt. Die heb je in principe niet meer nodig, maar heeft het je voorkeur dan kan je ook hiermee via Teams bellen. Het slimste is om een headset op je laptop aan te sluiten. Overal waar je nu werkt kan je via je laptop gewoon bellen en gebeld worden. Door de Teams app op je mobiel te installeren ben je ook via dit apparaat bereikbaar op je vaste nummer. In theorie zou je daarom geen mobiel abonnement meer nodig hebben.Over de Auteur

Als ondernemer deel ik graag handige tips voor in het bedrijfsleven. Ditmaal geef ik advies voor het gebruiken van Microsoft Teams.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo