FB pix Peer-to-peer netwerk - Artikelpost

Peer-to-peer netwerk

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1215 | Aantal woorden: 452 | Datum: | 0 commentaar

Een peer-to-peer netwerk (P2P netwerk) is een netwerk dat niet bestaat uit statische servers of werkstations, maar staat voor een gelijkwaardig netwerk tussen bijvoorbeeld twee aangesloten computers. Het peer-to-peer netwerk is een netwerk waarin computers met elkaar in verbinding kunnen staan, zonder tussenkomst van een statische server. Juist door het ontbreken van deze server kunnen bestanden eenvoudig tussen, in het peer-to-peer netwerk aan elkaar gekoppelde, gelijkwaardige computers met elkaar worden gedeeld. Ook kan een cd-romspeler of een printer welke deel uitmaakt van het peer-to-peer netwerk door alle aangesloten computers eenvoudig worden gebruikt.

Bij het in verbinding staan met een gelijkwaardige computer via het peer-to-peer netwerk worden over het algemeen eigen gemaakte bestanden uitgewisseld. Dat is dan ook de meest gebruikte toepassing van het peer-to-peer netwerk. In de loop der jaren is het gebruik van het peer-to-peer netwerk evenals het aantal gebruikers dat gebruik maakt van het peer-to-peer netwerk sterk gestegen. Zo zijn er tot op de dag van vandaag al miljoenen personen van over de hele wereld welke naar tevredenheid gebruik maken van het peer-to-peer netwerk.

Een groot voordeel van het peer-to-peer netwerk is dat het de mogelijkheid biedt tot het uitwisselen van eigen gemaakte bestanden met een grote bestandsgrootte. Wanneer bestanden een bepaalde limiet hebben bereikt in bestandsgrootte is het via e-mail versturen van zo’n bestand niet meer mogelijk. Juist met behulp van het peer-to-peer netwerk kunnen deze bestanden wel eenvoudig worden gedeeld. Zo kunnen vrienden van over de hele wereld eigen gemaakte bestanden met elkaar uitwisselen, zonder hierbij te hoeven afspreken en fysiek iets met elkaar uit te wisselen.

Op basis van het peer-to-peer netwerk zijn velerlei programma’s de revue gepasseerd. Wereldwijd bekende programma’s als Limewire, Frostwire en Bearshare zijn allen gebaseerd op het peer-to-peer netwerk en hebben daaraan ook het succes te danken. Het grote succes is bovendien mede te danken doordat het Frostwire downloaden bijvoorbeeld gratis tot stand kan komen. Op basis van een gratis en zeer betrouwbaar peer-to-peer netwerk zijn reeds miljoenen bestanden met elkaar uitgewisseld. De kans is aannemelijk dat het gebruik van het peer-to-peer netwerk in de komende jaren verder zal worden voortgezet.Over de Auteur

Peer-to-peer netwerken gebruik ik naar volle tevredenheid. Vandaar bovenstaand artikel om de voordelen en mogelijkheden van dit betrouwbare netwerk te delen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo