FB pix Qlik sense als business intelligence tool - Artikelpost

Qlik sense als business intelligence tool

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1067 | Aantal woorden: 323 | Datum: | 0 commentaar

Binnen een organisatie moeten er geregeld beslissingen worden gemaakt die veelal direct gevolgen hebben voor de prestaties en het inrichten van de organisatie. Of het nou gaat over het lanceren van een nieuw product of het veranderen van bedrijfsprocessen. 

Business Intelligence is een systeem waarbij je gegevens kunt omzetten in informatie. Door middel van deze gegevens kun je competitief voordeel creëren waarbij organisaties slimmer te werk kunnen gaan. Met behulp van Business Intelligence kun je klantgegevens, bedrijfsprocessen, concurrenten en marktfactoren verzamelen en analyseren Voor veel organisaties kan dit van toevoegende waarde zijn bij het implementeren van veranderingen. 

Qlik Sense

Een voorbeeld van een Business Intelligence is Qlik Sense. Qlik Sense is een visualisatie tool die door iedereen eenvoudig kan worden gebruikt. Zelfs voor mensen zonder enige kennis van ICT is het hierdoor eenvoudig om de data in kaart brengen. Het wordt uitgeleverd in een gratis desktop versie met volledige bruikbaarheid. Doordat u de grafieken kunt slepen en plaatsen creëert u een overzichtelijk beeld.

De voordelen

Qlik Sense heeft vele voordelen. Het toont bijvoorbeeld wanneer u een zoekterm heeft ingevoerd zelfstandig verbanden weer tussen uw gegevens en bijkomende informatie. Daarnaast past Qlik Sense zich aan op het apparaat dat u op dat moment gebruikt. Flexibiliteit staat bij dit systeem op nummer een en dat is volledig zichtbaar in de mogelijkheden die het systeem met zich mee brengt. 

Met behulp van dit systeem kun je ongecompliceerd data omzetten in kennis. Waardoor er eenvoudig  worden ingespeeld op de omgeving en veranderingen eenvoudig geïmplementeerd kan worden.
Over de Auteur

Ik ben al jaren enorm gefascineerd door big data en business intelligence. Door de komst van tools als qlikview en qlik sense is het voor iedere organisatie eenvoudig om big data te visualiseren en inzichtelijk te krijgen. Hierdoor kunnen beslissingen in een organisatie gebaseerd worden op harde cijfers in plaats van aannames! En over ontwikkelingen in dit vakgebied schrijf ik graag.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo