FB pix Rust en concentratie met Ommwriter - Artikelpost

Rust en concentratie met Ommwriter

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1846 | Aantal woorden: 659 | Datum: | 0 commentaar

Een geniaal stukje software dat nog heel nieuw, maar wel helemaal geweldig is: Ommwriter.

Ommwriter is (net als WriteRoom) een zo minimalistisch mogelijke full screen tekstverwerker. Denk hierbij "Ik moet tekst produceren" en niet "Ik wil mijn opmaak zus en zo regelen". Ommwriter heeft namelijk niet de opties zoals Microsoft Word, Apple's Pages of OpenOffice.org om je tekst mooi te maken met allerlei fonts en kleurtjes. Ommwriter heeft geen opties voor opmaak, nou ja, je kunt instellen hoe ommwriter zelf eruit ziet en dus ook de tekst veranderen, maar dan nog ziet alle tekst er het zelfde uit, geen dik of schuin gedrukte woorden of iets dergelijks.

Full screen minimalistische tekstverwerkers zijn helemaal hip op het moment, ze zorgen dat je je beter kunt focussen op de tekst die je aan het typen bent, Pages kan het, WriteRoom kan het ook maar is mij net iets te geeky met die terminal look. Maar Ommwriter is méér! Ommwriter heeft namelijk ook geluid, en het is het geluid dat Ommwriter uniek en naar mijn mening veel beter maakt dan de rest.

Het geluid bij Ommwriter zorgt ervoor dat je in een mood komt waarbij je je erg goed kan concentreren op wat je wilt typen. Ook is het zo dat, als je dit vaker gebruikt, het effect sterker wordt. Je hersenen maken namelijk een verbinding die ze gaan herkennen, zodat dit geluid direct betekent dat er tekst geproduceerd moet worden en dus kom je makkelijker in de flow van het schrijven.

Herraiz Soto & Co heeft ook een filmpje gemaakt om Ommwriter toe te lichten:

De interface is naar eigen voorkeur aan te passen. Mijn instellingen binnen Ommwriter zijn als volgt: Tekst opmaak 1, Tekst grootte 0, Achtergrond 2, Achtergrond geluid 3, Toetsenbord geluid 7. Dit staat voor: Standaard tekst, op standaard grootte, een papierachtige achtergrond. De geluiden heb ik geen vergelijking voor, deze zijn voor mij namelijk écht uniek, weet iemand anders waar deze van afkomstig kunnen zijn?

Zelf gebruik ik Ommwriter om bijvoorbeeld mijn blogposts te schrijven (zoals het origineel van deze post). Met Ommwriter kan ik mij goed concentreren op de tekst en is dit dus véél sneller af. Nadat de tekst er is copy/paste ik het naar een nieuwe post, als concept post, daar lees ik het na en daarna pas voeg ik eindelijk opmaak toe aan mijn tekst.

Ommwriter is ideaal om je te concentreren, gebruik dit bijvoorbeeld in de trein waar je normaal heel makkelijk afgeleid bent om je reistijd toch nog nuttig te besteden.

Op het moment is Ommwriter gratis te downloaden, als beta, voorwaarde hiervoor is wel dat je je email moet doorgeven. Hoe duur Ommwriter wordt zodra de definitieve versie uit komt is helaas nog niet bekend.

Probeer het zelf ook eens, het kost je niets en het kan je veel rust en productiviteit opleveren.Over de Auteur

Niels Gouman (1988) is een Lifehacker, Karateka, Blogger en gelooft in 'Getting Things Done'. Niels helpt mensen slimmer te werken, dit doet hij onderandere door middel van tips over ‘Lifehacking‘, tips in de trend van ‘Getting Things Done‘, tips over het toepassen van technologie, en advies voor een efficiëntere ICT inrichting. Als je meer over Niels wilt weten kan je een kijkje nemen op zijn blog, of hem volgen op Twitter

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Apple AirPods Pro 2 - met MagSafe oplaadcase (USB-C)
Apple AirPods Pro 2 - met MagSafe oplaadcase (USB-C)

€ 253,00
Toon product

Apple AirPods 2 - met reguliere oplaadcase
Apple AirPods 2 - met reguliere oplaadcase

€ 127,00
Toon product

Apple 20W Power adapter - USB-C aansluiting - Snellader iPhone - Wit
Apple 20W Power adapter - USB-C aansluiting - Snellader iPhone - Wit

€ 22,49
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo