FB pix Tools detectie door AI geschreven teksten - Artikelpost

Tools detectie door AI geschreven teksten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 488 | Aantal woorden: 569 | Datum: | 0 commentaar

ChatGPT is een geavanceerd taalmodel dat teksten kan genereren die zo goed zijn dat je gelooft dat ze door echte mensen zijn geschreven. Dat is dan ook de reden dat heel veel mensen Chat-GPT (of vergelijkbare tools) gebruiken om artikelen en blogs te maken. Maar waarom doen zoveel mensen dit op dit moment? Het antwoord is heel eenvoudig: ze zijn lui! Ja sorry, dat is gewoon de voornaamste reden. Deze mensen zijn te lui om hun eigen content te schrijven en ze willen ook geen geld investeren in een schrijver. En dus laten ze een AI bot dit zware werk doen. Maar kun je het deze mensen kwalijk nemen? Eigenlijk niet want schrijven is gewoon best lastig. En mensen hebben gewoon weinig tijd om een uur te gaan zitten om een blogpost te schrijven terwijl er zoveel leuke kattenvideo's op YouTube te bekijken zijn. Grapje. Het is natuurlijk ook gewoon heel efficiënt om een artificial intelligence tool te gebruiken en binnen een paar minuten een heel artikel te schrijven (of beter: laten schrijven). Je typt gewoon een opdracht / prompt in, je leunt achterover in de stoel en laat de AI-tool de tekst schrijven.

Maar het is eigenlijk alsof je vals speelt. Zeker tegenover mensen die wel zelf een originele tekst schrijven. En je kunt de vraag stellen: voegt een blogartikel dat geschreven is door AI wel iets toe? Het is uiteindelijk een herhaling van informatie dat al elders op het internet staat. Mag je dan geen taalmodel gebruiken om een artikel te genereren? Jazeker wel. Het gebruik van een AI tool is gewoon helemaal 2023. Maar probeer dan samen te werken met dergelijke tools en niet alles 1 op 1 over te nemen. Gebruik de AI teksten en vul deze aan met eigen kennis. Zorg ervoor dat het leuk is om te lezen. 

Maar hoe kun je een tekst die je ontvangt (zoals op deze site) controleren? Hoe weet je of het artikel / blog door een mens of door een computer is geschreven? Op webmaster resources staat een artikel over diverse tools waarmee je teksten kunt controleren of ze met AI zijn geschreven. Het artikel gaat in op het gebruik van Artificial Intelligence (AI) bij het genereren van teksten (en zelfs afbeeldingen) en hoe dit kan worden ingezet voor contentmarketing. In bepaalde situaties wil je echter kunnen identificeren of een tekst is gegenereerd door een AI of is geschreven door een mens. In het blog worden diverse detectiemethoden genoemd waaronder specifieke grammaticale en inhoudelijke kenmerken. Hiermee kun je onderscheid maken tussen door mensen- en door AI geschreven teksten. In het artikel kun je links naar diverse online tools vinden zoals Originality AI, CrossPlag en Copyleaks. Hiermee kun je een tekst analyseren waarmee je de waarschijnlijkheid kunt bepalen dat deze tekst door een AI is geschreven (of juist niet). Maar let op want deze tools zijn niet altijd 100% betrouwbaar en kunnen valse beschuldigingen doen over een tekst die juist wel door een echt mens is geschreven.Over de Auteur

Webmaster Resources is een Blog voor website beheerders

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Thu, 23 Feb 2023 at 8:35 AM, by ameliacruz308
We zullen moeten leren omgaan met Artificial Intelligence. Het is een uitdaging :)

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo