FB pix Verschillende soorten Dora spelletjes - Artikelpost

Verschillende soorten Dora spelletjes

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1125 | Aantal woorden: 599 | Datum: | 0 commentaar

De laatste jaren is er een steeds grotere hype gekomen rondom het tekenfilmprogramma Dora the Explorer. Het gaat over een klein meisje, dat met haar vriendjes allerlei avonturen beleeft, en opdrachten moet vervullen. Tijdens dit avontuur leert ze haar kijkers onder andere een paar woorden en zinnen engels te spreken. Het is een veelzijdig programma en het is dan ook niet zo gek dat het binnen een paar jaar enorm aan populariteit heeft gewonnen. Er zijn tegenwoordig bijvoorbeeld al verschillende soorten merchandise te koop. Maar behalve merchandise zijn er ook talloze Dora spelletjes op de markt. De meeste hiervan zijn op het internet te spelen waardoor het heel gemakkelijk is.

Tekenen / kleuren 
Wat Dora spelletjes betreft zijn er op het internet ongelooflijk veel verschillende kleurplaten te vinden. Dora heeft veel verschillende vriendjes en deze vriendjes inclusief Dora kun je in veel verschillende settings vinden om in te kleuren. Er zijn twee manieren. Je kunt online kleuren, met programma’s op de computer, waardoor je direct aan de slag kunt. Maar je kunt uiteraard de kleurplaten ook uitprinten, waardoor je lekker met viltstiften en potloden aan de gang kunt. Ga maar eens zoeken en je zult versteld staan hoeveel kleurplaten er te vinden zijn.

Taal leren 
Zoals al eerder gezegd, komen er veel engelse woordjes en zinnetjes voor in het programma van Dora. Zo zijn er ook genoeg spelletjes te vinden die er nog meer voor kunnen zorgen dat kinderen al vroeg beginnen een basis op te bouwen voor het engels. Zinnen als Well Done en Congratulations worden al snel bijgebracht en verwerkt in de Dora spelletjes. Het is altijd goed om zo vroeg mogelijk te beginnen met het leren van een taal, en mede daarom is Dora ook zo populair. Kinderen kunnen al een gevoel opbouwen voor de taal.

Educatief 
Behalve talen zijn er ook nog andere spelletjes die leerzaam zijn. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld leren om te rekenen of om te kiezen. Ook het geheugen wordt getraind. In sommige spelletjes moeten ze namelijk onthouden welke weg er genomen moet worden, wat aan het einde weer van past komt. Het leuke van Dora spelletjes is dat ze educatief zijn zonder dat dit erg duidelijk is. Zo is het namelijk erg kleurrijk en leuk, waardoor kinderen niet in de gaten hebben dat ze aan het leren zijn.

Vermaak 
Behalve educatie is ook vermaak een belangrijk aspect als het gaat om Dora spelletjes. Dora is ten slotte een meisje en daarom zijn er genoeg Dora spelletjes waar je haar kunt opmaken, verschillende kleren kunt uitzoeken en muziek kunt maken. Ook koken kun je af en toe met Dora. Maak verschillende maaltijden klaar voor haar en haar vriendjes. Leer het goede van het kwade te scheiden en leef je gewoon lekker uit. Dora spelletjes zijn ongelooflijk veelzijdig, waardoor het nooit gaat vervelen om ze te spelen. Voor ieder is er wat wils, en je kunt altijd wel een leuk Dora spelletje vinden. 

Over de Auteur

Begaafd in het beheren van salsa voor de kansarmen. Hebben een sterke interesse in het creëren van marketing kanalen voor knuffels in Miami, FL. Kruiste het land analyseren tuinafval voor de landbouwers. Bracht 2001-2008 ontwikkelen dogma's in Orlando, FL. Bracht 2002-2008 gebouw accordians in Napels, FL. Bracht 2001-2006 ontwikkelen van strategieën voor kinderboeken in de overheidssector.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo