FB pix Volg het computer gebruik met oudercontrole software - Artikelpost

Volg het computer gebruik met oudercontrole software

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1814 | Aantal woorden: 369 | Datum: | 0 commentaar

Met de vele mogelijke gevaren op internet is het nu belangrijker dan ooit om het gebruik van jouw kinderen op de computer in de gaten te houden. Oudercontrole software stelt ouders in staat om de toegang te beperken en het gebruik te volgen / te monitoren. Er zijn verschillende oplossingen op de markt en zij bieden allemaal verschillende oplossingen voor de ouder van een kind.

Het is belangrijk dat de software voor de ouders eenvoudig te installeren is, ongeacht de kennis van de ouders met betrekking tot computers. Daarnaast moet natuurlijk alle mogelijkheden binnen de software begrijpelijk zijn. En eveneens erg belangrijk is dat de software niet omzeilbaar moet zijn. Jongeren zijn erg handig met computers en slechte veiligheidssoftware is dan voor hun eenvoudig te "kraken".

Het beperken van toegang tot bepaalde sites en content is niet alleen handig voor kinderen, het kan ook handig zijn om dit in te zetten op kantoor. Voorkom bijvoorbeeld dat het personeel onder werktijd naar Facebook gaat of op het gemakje lekker hotmail of gmail e-mails gaat lezen en beantwoorden. Let daarbij wel op het eventuele gebruik van zogenaamde proxy sites die een werknemer of kind kunnen helpen om de verboden sites toch te bereiken.

Naast het afschermen van sites en content kan het ook handig zijn om de tijd dat een computer gebruikt kan worden te beperken. Sommige software biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld jouw dochter of zoon slechts 1 uur per dag te laten internetten. De meer geavanceerde software biedt zelfs de mogelijkheid om de beperkingen qua tijd en toegang per gebruiker in te stellen. Zelf mag je dus alles doen en zien en zo lang online zijn als je zelf wilt. Jouw vrouw mag bijvoorbeeld alles zien behalve de site van Dr. Phil of de site van Mc. Dreamy. De kinderen mogen slechts 1 uurtje en slechts de kindvriendelijke sites oproepen. Allemaal in te stellen als je dat wenst.

 

Over de Auteur

Anthony Miltons

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[200 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[98 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo