Voorbeelden van gevaarlijke malware - Artikel Post - Artikel Marketing

Voorbeelden van gevaarlijke malware

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 521 | Aantal woorden: 913 | Datum: | 0 commentaar

Malware 

Cybercriminaliteit neemt alsmaar toe. Iedere computer die is verbonden met het internet loopt tegenwoordig gevaar. Criminelen zijn op zoek naar je gegevens of je geld. Via allerlei slinkse manieren proberen ze je computer binnen te dringen.

Wellicht ben je wel eens gewaarschuwd voor malware op je computer. Malware is simpelweg de verzamelnaam voor alle software die schade aan je computer kan toebrengen. Voorheen werd meestal gesproken over computervirussen. Het virus is slechts één van talloze soorten malware. Hackers vinden steeds nieuwe manieren om toegang tot je computer te krijgen.

Het is belangrijk om te weten wat malware kan aanrichten. Niet alleen je PC kan minder goed gaan functioneren. Je gegevens kunnen ongevraagd verspreid worden. Sommige software kan er zelfs voor zorgen dat je rekening geplunderd wordt. Om computergebruikers te informeren hebben we drie gevaarlijke soorten malware op een rijtje gezet. Lees hier wat de risico’s kunnen zijn:

·         Keylogger

Keylogger software is in staat om toetsaanslagen door te geven. In sommige gevallen worden ook muisbewegingen geregistreerd. Door dit stukje malware wordt dus alle getypte tekst opgeslagen. Hier kan op allerlei manieren misbruik van worden gemaakt. Het betekent onder andere dat je gebruikersnamen en wachtwoorden niet meer veilig zijn. Ook ingevulde creditcardgegevens worden rechtstreeks doorgespeeld. Daarnaast kun je denken aan chat of e-mail. Met behulp van een keylogger komen vertrouwelijke berichten komen bij kwaadwillende mensen terecht.

·         Ransomware

Dit type malware is eigenlijk een digitale vorm van chantage. Het blokkeert de computer of de data die erop staat. Vervolgens wordt ‘losgeld’ aan de gebruiker gevraagd. Pas na betaling zal de computer weer vrijgegeven worden. De gebruiker krijgt deze boodschap te lezen bij het opstarten van de computer. Vaak wordt het bericht verpakt als een boete van een overheidsinstelling zoals de politie. Kijk goed uit met ransomware. De computer blijft gewoon vergrendeld bij betaling.

·         Backdoors

Een backdoor is letterlijk een achterdeurtje dat in software wordt ingebouwd. Het is een functie die bedoeld is om bepaalde beveiligingsmechanismen te kunnen omzeilen. In sommige gevallen wordt een backdoor met goede bedoelingen ingebouwd. Zo kan bijvoorbeeld in noodgevallen toch zonder wachtwoord toegang tot een programma verkregen worden. In de meerderheid van de gevallen is een backdoor echter om andere redenen geplaatst. Het is bedoeld om hackers een opening te bieden. Zo kan een crimineel zichzelf toegang geven tot je complete systeem. Een Trojaans paard is een manier om een backdoor in je computer aan te brengen. Het verpakt zichzelf als andere software dan het eigenlijk is.

Naast deze voorbeelden bestaan er nog talloze soorten malware en virussen. Het is van groot belang om je computer te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Er zijn helaas veel mensen die misbruik maken van slecht beveiligde PC’s. Malware is voor hen een eenvoudige manier om gevoelige gegevens te stelen.

Zorg ervoor dat je computer altijd goed beveiligd is. Tref je toch malware op je computer aan? Het is van belang om in zo’n geval een specialist in te schakelen. Vaak blijft de kwaadaardige software op onvindbare plekken achter. Zonder dat je er erg in hebt blijft je computer geïnfecteerd. Zoek bijvoorbeeld computerhulp in Amersfoort om je PC of laptop vrij te maken van malware en virussen.

Meer weten over hoe je een computer het best kunt beschermen? Het kan voor veel gebruikers leerzaam zijn om eens een computercursus te volgen. Over de Auteur

In Amersfoort en omgeving bent u voor alles omtrent uw computer of laptop aan het juiste adres bij D2-PC.

Vandaag de dag is een computer of laptop niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Maar wat als je te maken krijgt met computerproblemen? Of je meer kennis op het gebied van computers op wilt doen? Schakel dan onze experts in. Wij staan 24/7 klaar met onze S.O.S. reparatieservice.

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[269 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[173 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo