FB pix Voordelen registry cleaner gebruik - Artikelpost

Voordelen registry cleaner gebruik

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3613 | Aantal woorden: 527 | Datum: | 3 commentaar

Of je jouw computer nu gebruikt voor ammusement of zakelijk, het is belangrijk dat de computer in optimale vorm is. In tegenstelling tot een auto zal je bij de PC niet snel denken aan periodiek onderhoud, maar het is zeker wel aan te raden. Vaak komen problemen met het systeem vanwege het niet onderhouden van de computer. Het onderhoud is alleen niet aan de bewegende onderdelen zoals bij wagens, maar aan de data, de software en de opslag van gegevens.

De vergelijking met een auto is zo gek nog niet. Een goed onderhouden automobiel is regelmatig gecontroleerd op olie, de juiste bandenspanning, voldoende koelvloeistof, etc. En zodra iets niet in orde is of gewoonweg verouderd dan vervang je zoals nieuwe olie of nieuwe banden. En zo werkt dat eigenlijk ook bij de PC. Ook de PC kan verstopt raken na lang verbruik en opslag van data is op gegeven moment niet meer zo efficient als toen hij nog nieuw was. Dus doe je zo nu en dan een scan van het register, een harddisk controle en update je diverse software. En dan blijft het computertje lekker werken.

Registry cleaning

Wat is een registry, een register? Op Windows computers wordt een Registry gebruikt om informatie op te slaan over instellingen en hier bewaart het operating systeem gegevens van bijna ieder actief proces / programma. Na verloop van tijd, na installeren van nieuwe software + de-installeren van software + updates downloaden en installeren + hardware vernieuwen, zijn er heel veel aanpassingen ook geweest in het Windows register. En veel informatie / gegevens / data is onnodig achter gebleven of is gewoonweg niet meer nodig. De windows registry zit dus vol met overbodige rommel. Deze rommel vertraagt de computer en vergroot de kans op fouten / problemen. Registry cleaning moet er dus voor zorgen dat de rommel wordt verwijderd en dat de computer weer soepel kan werken.

Registry cleaner

Met een registry cleaner kun je het register van jouw systeem op een veilige wijze laten scannen en opschonen. Echter er zijn wel erg veel software oplossingen op de markt om het register te cleanen. Je kunt daarbij kiezen voor freeware oplossingen (gratis), shareware cleaners (gratis proberen) en commerciele cleaning software. Daarbij zijn de commerciele oplossingen niet altijd de beste oplossingen op de markt. Maar er zijn helaas ook cleaners te downloaden die gewoonweg gevaarlijk zijn om te gebruiken tenzij je een windows expert bent. Je kunt dus wel wat hulp gebruiken lijkt mij.

In het volgende Registry Cleaner artikel zal worden gekeken naar een aantal veilige en goede oplossingen om het register te verschonen. Voor gebruikers die een beetje verstand van software en windows hebben, is Ccleaner een aanrader. Deze gratis software zal ook in het volgende artikel zeker worden besproken.

 Over de Auteur

Artikel geschreven door Registry Cleaner Expert.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Mon, 13 Feb 2017 at 3:24 PM, by Admin
Jazeker, Ccleaner is ook nog steeds beschikbaar voor o.a. ook Windows 10. Dus windows 10 werkt nog steeds met een registry.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo