Wat is het verschil tussen AR en VR? - Artikelpost

Wat is het verschil tussen AR en VR?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 290 | Aantal woorden: 805 | Datum: | 0 commentaar

Tijdens de coronapandemie wordt digitaal steeds meer de realiteit. Denk aan onderwijs via de laptop, of al die bedrijven die hun werk online doen. Dat maakt dat de digitale beleving ook steeds belangrijker wordt. Een vorm van digitale beleving kan met AR en VR. Maar wat is dat nou precies? In dit artikel leggen we dat uit.

Wat is AR?

AR staat voor Augmented Reality, vrij vertaald Toegevoegde Realiteit. Bij deze techniek wordt er digitaal een extra laag met informatie gelegd. Denk bijvoorbeeld aan de filters op de social media, maar ook bijvoorbeeld het digitaal inrichten van een huis of de digitale lijnen in een voetbalwedstrijd om aan te geven of een speler wel of niet buitenspel stond. Deze lijnen zie je als kijker op tv, maar ze zijn er niet echt.

Wat is VR?

VR is de afkorting voor Virtual Reality, oftewel Virtuele Realiteit. Dit is een online omgeving met een realistische situatie, waarbij verschillende zintuigen gebruikt worden. Hierdoor lijkt het voor de gebruiker 'echt'. Vaak is hier een VR bril (waar de beelden inzitten) voor nodig en soms ook een set controllers voor de bewegingen. De VR bril sluit de gewone wereld buiten, waardoor men ondergedompeld wordt in de 'andere wereld'. VR kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld simulatie, maar ook om te gamen.

Wat is het verschil?

Ogenschijnlijk lijken de technieken van AR en VR op elkaar. Echter, bij VR is de gebruiker helemaal afgesloten van de werkelijkheid en zit hij of zij in de Virtuele Wereld. Bij AR ziet de gebruiker de echte wereld nog, maar dan met extra's.

StickyLock

Een koploper in digitale beleving is het bedrijf StickyLock. StickyLock past de diverse technieken (waaronder AR en VR) toe in verschillende projecten.

Zo is ons bedrijf betrokken bij projecten waarbij de klant digitaal zijn of haar eigen producten kan samenstellen, zoals meubels en auto's. Ook hebben we een project gedaan waarbij we een parkeergarage in een 360 graden video hebben getoond aan geïnteresseerden. Ook is ons bedrijf nauw betrokken bij diverse gaming diensten. Wij bieden digitale oplossingen voor bijna elke branche. Kijk voor meer informatie op onze website.Over de Auteur

Specialist op gebied van het maken van AR en VR games/programma's

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[360 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo