Wat zijn Bitcoin wallets? - Artikelpost

Wat zijn Bitcoin wallets?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 738 | Aantal woorden: 440 | Datum: | 0 commentaar

Als je de beslissing hebt genomen om een aantal bitcoins te kopen, vraag je je misschien af hoe je de digitale valuta kunt opslaan. In naam is het antwoord wat je zou verwachten van ervaringen met fiat-valuta. Maar de details vereisen een kleine uitleg, Bitcoin werkt namelijk niet zoals tradionele valuta.

De private keys die nodig zijn om toegang te krijgen tot een Bitcoin-adres, worden opgeslagen op een "bitcoin wallet". Deze digitale portefeuilles bieden over het algemeen toegang tot jouw openbare Bitcoin-adres en bieden je de mogelijkheid transacties aan te melden, maar deze verschillen op basis van jouw keuze. Factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de beste bitcoin wallet voor jou, omvatten: veiligheid, anonimiteit en controle.

Met Desktop-wallets kunnen gebruikers een adres maken voor het verzenden en ontvangen van bitcoins en een plaats bieden om de private keys op te slaan. Dit kan gedaan worden door software naar een individuele computer te downloaden.

Mobiele wallets, toegankelijk via apps, stellen gebruikers in staat om onderweg transacties te doen. Terwijl "volledige Bitcoin" -clients de volledige Bitcoin-blockchain downloaden, zijn mobiele portefeuilles ontworpen om slechts een klein deel van de blockchain te gebruiken en te vertrouwen op andere knooppunten in dat netwerk om toegang te krijgen tot de overblijvende noodzakelijke informatie.`

Custodial wallets, die Bitcoin-sleutels op het internet opslaan via een website van derden, stellen gebruikers ook in staat om bijna overal toegang te krijgen tot hun bitcoins. Er is echter het potentiële gevaar verbonden aan het toevertrouwen van iemand anders aan die informatie.

Bitcoin paper wallets, bieden gebruikers een Bitcoin-adres en twee QR-codes, een die linkt naar dat adres en een andere die de privésleutel verschaft die nodig is voor het overbrengen van bitcoins die erop zijn opgeslagen. Het denken is dat dit de digitale opslag van de sleutel en daarmee het potentieel van een cyberaanval elimineert.

Er zijn ook portefeuilles die persoonlijke sleutels opslaan op fysieke apparaten, zoals USB-sticks, externe harde schijven en zogenaamde hardware wallets. Het voordeel van hardware wallets is dat ze vaak ondersteunig bieden voor andere crytocurrencies zoals Litecoin en Ethereum.

Uiteindelijk zal de keuze voor een bitcoin-portemonnee afhangen van de voorkeuren van een individuele gebruiker. Wat ze ook beslissen, het zal een cruciaal aspect zijn van hun ervaring met de digitale valuta.Over de Auteur

Rogier de Maas is sinds 2012 bezig met Bitcoin en andere vormen van crytocurrency.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[367 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[161 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo