FB pix 25 juni is het zover: de TT Assen vindt weer plaats! - Artikelpost

25 juni is het zover: de TT Assen vindt weer plaats!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1741 | Aantal woorden: 568 | Datum: | 0 commentaar

Wie het weekend van 25 juni in de buurt van Assen moet zijn, volgt gewoon de motorrijders die overal in colonne over de Nederlandse snelwegen rijden. Ze zijn op weg naar de MotoGP 2011. Misschien kent u het evenement beter als de TT in Assen.

De TT - of de Tourist Trophy – wordt elk jaar op de laatste zaterdag van juni gereden op het circuit van Drenthe. Jaarlijks komen honderdduizenden motorfans op het meest prestigieuze race-evenement van het land af om te genieten van alle drie de Grand Prix-klassen binnen de motorsport. Zowel de klassen 125cc, Moto2 als de MotoGP rijden het hele weekend over het vierenhalve kilometer lange, krap opgezette parcours met een aantal fraaie, scherpe bochten.

Het originele parcours was 28,4 kilometer lang en bood op 11 juli 1925 het strijdtoneel van de eerste race. Onder auspiciën van de Motorclub Assen en Omstreken baanden de motorrijders zich een weg over verharde en onverharde wegen die hen dwars door meerdere Drentse dorpen voerde. In 1949 werd de MotoGP zoals we hem nu kennen voor het eerst in Assen georganiseerd, en verliep toen dus nog over de openbare weg. Het huidige traject werd in 1955 in gebruik genomen, maar was oorspronkelijk een stuk groter. In 1999 kreeg het circuit een flinke facelift. Er werd onder andere een nieuwe, grote hoofdtribune met een voetgangerstunnel naar het middenterrein gebouwd en een dubbellaags complex met hospitality units.

De TT trekt motorsportliefhebbers uit het hele land naar Assen en die maken er een enorm feest van. De race in Drenthe staat internationaal bekend als een extravagant evenement met een fantastische sfeer. Al dagen van tevoren worden op de TT-campings en in de stad concerten, optredens en feesten georganiseerd. Dit jaar maken onder andere Van Velzen, Jacqueline Govaert (de zangeres van de inmiddels opgeheven band Krezip), Go Back To The Zoo, Jan Akkerman en Wild Romance hun opwachting. De inmiddels beruchte TT-nacht, die traditiegetrouw de avond voor de race wordt gevierd, is in Assen zo mogelijk nog uitbundiger dan Oranjenacht, dat tegenwoordig in het hele land de nacht voor Koninginnedag wordt gevierd.

Al dat motorgeweld trekt een bijzonder type mensen naar de Drentse hoofdstad. Zijn de Assenaren dan niet bang voor motorbendes die de boel op stelten komen zetten? Kennelijk niet. Na tachtig edities worden de motorfans nog steeds ieder jaar met enthousiasme ontvangen. Al die fans brengen immers ook hun geld mee, dat ze graag uitgeven aan een pilsje en een bitterbal in de kroegen van Assen. Ook op de speciaal daartoe ingerichte campings – vanaf de snelweg A28 een bijzonder gezicht – worden elk jaar weer omschreven als plekken met een vrij ruwe, maar gemoedelijke sfeer.

Wie van motorsport houdt en zin heeft om er een weekendje helemaal uit te zijn, hoeft geen navigatiesysteem op zijn autoruit te kleven, de motorrijders tonen u de weg wel. Voor veertig euro koopt u een kaartje op een van de statribunes. Als u iets meer te besteden hebt, kunt u voor honderd euro plaatsnemen op de hoofdtribune. Maar of u nu op de goedkopere of duurdere plekken terecht komt: het feest eromheen is gratis!

Over de Auteur

<a href="http://www.carglass.nl/"> Carglass® </a> is de specialist op het gebied van HPX2®-ruitreparatie en <a href="http://www.carglass.nl/Autoruit-vervangen.4949.0.html"> autoruitvervanging.</a> Elk jaar helpen we honderdduizenden automobilisten, 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo