Alles wat je moet weten over motorcross - Artikelpost

Alles wat je moet weten over motorcross

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 129 | Aantal woorden: 1163 | Datum: | 0 commentaar

Motorcross is een stoere sport zowel voor kinderen als volwassenen. Soms zie je op de blauwe maandag een motorcross wedstrijd voorbij komen op tv. Maar eigenlijk is deze sport nog niet helemaal bekend onder de meeste Nederlanders. Wat veel mensen niet weten is dat motorcross een wereld apart is. Als je er eenmaal inzit besef je pas hoe groot deze tak van sport eigenlijk is. Maar als je er niets mee te maken hebt of het niet opzoekt dan zal je dat ook nooit te weten komen. Ook zijn de meeste motorcross clubs een beetje verstopt in ons land. Zo kwam ik erachter bij het schrijven van dit artikel dat er wel meer dan drie clubs in en rondom Amsterdam zijn. Als ik dit eerder wist, dan had ik mij zeker aangemeld. Maar genoeg over mij, in dit artikel geef ik wat informatie mee over je raad het al MOTORCROSS.

 

Kinderen en motorcross

In Amerikaanse series, films of grappige home movies zie je vaak kleine kinderen in een boerenfamilie op een motorcross. Het lijkt bijna alsof de kinderen gelijk na hun eerste stapjes op een crossmotor zijn gezet. Ook in Nederland is het mogelijk dat kinderen vanaf 5 jaar op motorcross les mogen. Het is dan belangrijk om een motor uit te zoeken die past bij hun leeftijd en lengte. Dit zijn vaak 50cc crossmotors en die kosten rond de € 600,- tot € 850,- euro. Wil je liever geen motor kopen, vraag dan na bij de club of je een motor mag lenen.

 

Elektrische of benzine crossmotor?

In de motorcross wereld wordt de vraag steeds vaker gesteld: “gaan we voor een elektrische of een crossmotor op benzine’’? Aan beide motoren zitten voor-en nadelen.

Bij een benzine crossmotor gaat het voornamelijk om het gevoel en het geluid. Dit is iets wat bij een elektrische motor niet aan de orde komt. Verder heeft een crossmotor op benzine ook veel aandacht nodig. Zo moet de bougie en de motorolie regelmatig vervangen worden. Dit kan gezien worden als een nadeel maar ook een voordeel omdat je kennis krijgt over het vervangen van onderdelen. Een voordeel van een elektrische motor is dat het stiller is en ook een stuk milieuvriendelijker. Het nadeel is dat de motor regelmatig opgeladen moet worden waardoor het niet mogelijk is om elk moment van de dag een stukje te gaan rijden.

 

Wat voor kleding heb ik nodig?

Motorcross is niet de meest veiligste sport ter wereld. Daarom is het belangrijk dat er een goede uitrusting ter bescherming van het lichaam aangeschaft wordt. Hieronder volgt een lijstje welke kleding absoluut nodig is:

·      Helm – ik adviseer om een helm in een gespecialiseerde winkel te kopen zodat je weet of je de juiste maat hebt gekocht.

·      Laarzen – ga voor kwaliteit laarzen, die gaan een stuk langer mee dan goedkopere laarzen

·      Bodyprotector – dit moet goed en comfortabel zitten

·      Handschoenen – voor motorcross heb je speciale handschoenen nodig

·      Beschermers – ook is het belangrijk om knie- en elle boog beschermers te dragen

·      Broek en shirt – het is niet altijd nodig om een speciaal motorcross shirt te dragen maar het is wel verstandig. Kleding wat tegen wind en weer kan wordt zeker aangeraden.

Ben je op zoek naar motorcross kleding en een volledige uitrusting? Neem dan een kijkje op de website van Mx-deals.nl

 Over de Auteur

Particulier die het leuk vindt om informatie te delen over verschillene onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[132 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo