Beerpong spelregels met beerpong luchtbed - Artikelpost

Beerpong spelregels met beerpong luchtbed

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 246 | Aantal woorden: 1850 | Datum: | 0 commentaar

Beerpong luchtbed spelregels

Wat kan een leuke pool party spannender maken? Beerpong natuurlijk. Met het luchtbed van Pongmasters kun je lekker in de zwembad genieten van een potje beerpong. Samen deze spelletje spelen met je beste vrienden kan heel erg spannend worden. Als iedereen zich aan de spelregels houd natuurlijk.

In dit artikel zullen we zien wat de officiële beerpong spelregels zijn. Ook zul je geïnformeerd worden over het beerpong luchtbed en enkele beerpong technieken. Aan het einde is er een leuke beerpong spelletje om de wedstrijd spannender te maken.

Wat heb je nodig voor beerpong?

Hier zijn de benodigdheden voor een leuke potje beerpong. Gelukkig heb je niet veel nodig hiervoor. De meeste spullen die nodig zijn zijn vaak al aanwezig op het feestje. Benodigdheden:

  • 20 rode Amerikaanse bekers (red cups 470 ml). Dit wordt gesplitst in twee dus tien cups voor elke team. Let wel erop dat er nog extra bekers zijn. Als het balletje op de grond terecht komt kun je hem dan schoon maken in de extra bekers.
  • Een langwerpige tafel voor de beerpong, het hoeft geen speciale beerpongtafel te zijn. Een normale keuken tafel zal ook perfect zijn. Dit kan namelijk ook een beerpong luchtbed zijn als je deze spelletje in de zwembad wilt spelen. Het beerpong luchtbed is speciaal gemaakt hiervoor.
  • Beerpong of tafeltennis ballen. 1 bal is al voldoende maar als je met twee mensen per team gaat spelen zijn er twee beerpong ballen nodig.
  • Voldoende drank. Dit kan bier of wijn zijn. Je mag ook sterke drank gebruiken. Als er minderjarigen gaan meespelen kan je de alcoholische dranken met soft drinks verwisselen.

 

Wat is beerpong?

Beerpong is een heel bekende drankspel die oorspronkelijk is ontstaan in Amerika. Deze spel wordt normaal gespeeld op een langwerpige tafel. Er worden eerst twee teams gevormd. Ideaal zitten er maximaal twee mensen in een team. Aan de uiteinde van de tafel of luchtbed worden er 10 bekers geplaatst. Deze bekers worden in de vorm van een piramide geregeld. Dit gebeurt aan beide kanten.

Alle bekers worden halfvol gevuld met drank naar keuze. In de meeste gevallen is dit bier. Elke team gaat om de beurt een balletje naar de kant van de tegenstander gooien. Het doel is om het balletje in de beker van de tegenstander te krijgen. Als de worp succesvol is en het balletje land in een beker, dan moet de tegenstander die beker leeg drinken. Deze beker wordt dan opzij gezet. Zo wordt de piramide kleiner en wordt het moeilijker om raak te gooien.

De speler kan winnen door raak te gooien op alle bekers van de tegenstander. De team of speler die als eerst alle bekers leeg heeft gedronken heeft verloren. De verliezer moet dan alle bekers die nog op het tafel staan leegdrinken.

 

Spelregels

Bij beerpong zijn er een aantal spelregels die te allen tijde gevolgd moeten worden. Natuurlijke willen we valsspelen voorkomen. Het is altijd gezellig als iedereen zich aan de regels houden. De spelregels zijn:

  • - Alle bekers moeten minimaal tot ongeveer ⅓ gevuld zijn. Het is wel beter als ze halfvol gevuld zijn. Als je op een tafel speeld is de kans dan minder dat het gaat omvallen. Je hoef je geen zorgen te maken hiervoor als je een beerpong luchtbed gebruik. Deze heeft aan beide kanten bekerhouders die ervoor zorgen dat ze op hun plaats blijven.
  • - Wanneer de persoon de bal gooit mogen de ellebogen niet over het rand van de tafel.
  • - Als je de bal met een stuit gaat gooien mag het maar een keer stuiteren. Het mag alleen stuiteren op de helft van de tegenstander. Stuitert het balletje twee keer mag de tegenstander het wegslaan op opvangen.
  • - Als het je lukt om twee balletjes met een gooi in dezelfde beker te gooien is de wedstrijd afgelopen. Jouw team is dan de winnaar van die wedstrijd.
  • - De speler mag de tafel niet schudden. Ook mag er geen hand of voet aan de tafel geplaatst worden. Dit om te voorkomen dat de speler de tegenstander gaat verhinderen.
  • - De speler mag niet blazen of waaien op de bal of bekers.

Beerpong luchtbed

Het beerpong luchtbed is een geniaal idee. Dit luchtbed van Pongmaster maakt het mogelijk om deze spel te spelen op de strand of in een warme zwembad. Het is een opblaasbare beerpong tafel die op water kan drijven. Perfect voor de zomer feesten. Dit beerpong luchtbed heeft een handig koelvak in het midden. Hiermee kan je alle dranken lekker koel houden tijdens de warme zomer. Het beerpong luchtbed is te bestellen op bol.com en op Pongmaster.nl

Beerpong technieken

Als iedereen met de spelregels eens zijn kunnen we beginnen met gooien. Er zijn drie verschillende gooi technieken die gebruik kunnen worden bij beerpong. Als eerst hebben we de klassieke boogje. Hier ga je de bal in een boog richten de beker werpen. Je gooit de bal zonder hem te stuiteren. Voor de meer ervaren beerpong spelers is er de snelle bal. Deze techniek houd in dat de speler de bal in een strakke rechte lijn naar de beker gooit. De laatste techniek wordt de stuiterbal genoemd. Hier ga je de bal stuiteren. Deze worp is langzaam en makkelijk maar ook risicovol.

Beerpong Roulette

Wil je de wedstrijd nog spannender maken? Dit kan met beerpong roulette. Deze spelletje kan je doen als alles al gereed is. Als alle bekers al in een piramidevorm zijn moeten de teams naar de kant van de tegenstander gaan. Er wordt daarna een shot sterke drank in een beker gezet aan beide kanten. De teams switchen dan weer naar hun eigen kant van de tafel.

 

Over de Auteur

De auteur is fan van beerpong en alles wat daar mee te maken heeft, hij kent het spel goed en speelt het vaak in het zwembad!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[367 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[149 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo