FB pix Beginnen met hardlopen - Artikelpost

Beginnen met hardlopen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 979 | Aantal woorden: 668 | Datum: | 0 commentaar

Alle begin is moeilijk: de stopwatch als motivator

Wil je beginnen met hardlopen? Doe het dan, maar houdt het lopen wel vol. Zeker als je een echte beginner in het hardlopen bent, is het aangeraden om een goed trainingsschema te zoeken en dat proberen te voltooien. Een tip! Koop ook een goede stopwatch. Hoewel dit als beginnende loper een overbodig gadget lijkt, is dit echter wel een nuttig ding. Uit een stopwatch kun je juist motivatie halen. Echter moet je ook onthouden dat er altijd een mindere dag kan zijn en dat je dus een dag minder goed loopt dan een andere dag.

Enkele tips om het lopen vol te houden

·         Kies voor kleine stappen en niet een te grote stap vooruit. Het is belangrijk dat je het lopen opbouwt. En elke keer als je een niveau hoger wilt, zal je dat op een haalbare manier moeten proberen te doen. Kies daarom een goede loopplanning of laat door een professionele trainer een persoonlijk plan opstellen.

·         Goed loopschoeisel! Wanneer je slechte schoenen draagt om te hardlopen zal het loopcomfort drastisch verminderen. Goede schoenen ondersteunen je lichaam beter en voorkomen blessures!

·         Loop met vrienden. Ideaal is om met vrienden en kennissen van je loopniveau te lopen. Zo spreek je af en is het lopen onderweg gezellig. Bovendien heb je minder snel een excuus om een loopsessie af te zeggen.

·         Houdt je hartslag in het oog! Het is belangrijk dat je de hartslag in de gaten houdt tijdens het lopen. Immers als je de beste resultaten wilt behalen tijdens het lopen is het belangrijk dat je hartslag tussen bepaalde waarden blijft. Wist je dat de meeste stopwatches ook voorzien zijn van een hartslagmeter?

·         Een stopwatch kan handig zijn! Zeker de meest moderne houden tegenwoordig alle nuttige aspecten bij. Niet alleen de tijd, maar ook de hartslag wordt dan gemeten. Sommige stopwatches hebben bovendien ook een zendertje in zich die heel het looptraject registreert. Nadien kun je dan gemakkelijk online of met een bekabelde verbinding het traject bekijken en de statistieken met eerdere loopsessies vergelijken.

Stopwatch

 

Een stopwatch (of chronometer) houdt in eerste instantie de tijd bij die je om een bepaalde afstand te overbruggen nodig had. Echter zijn de meeste stopwatches die je in de winkel koopt tegenwoordig ook van allerlei andere nuttige extra’s voorzien. Dan moet je denken aan een uurwerk of hartslagmeter.Over de Auteur

Tekst over stopwatches

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo