FB pix Björn Borg - Artikelpost

Björn Borg

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3229 | Aantal woorden: 518 | Datum: | 0 commentaar

 

Björn Borg een legendarische tennis speler

 

Elke tennis liefhebber en liefhebster kent hem: De legendarische top tennisspeler Björn Borg.

 

De uit Zweden afkomstige rechtshandige tennisspeler werd geboren op 6 juni 1956 in Södertäjle, een voorstad van Stockholm.

Tijdens zijn indrukwekkende carriere won hij maar liefst 11 grand slam titels en 62 toernooien.  Vooral eind jaren zeventig begin jaren tachtig was hij erg populair. Niet alleen door zijn indrukwekkende spel maar ook door zijn uiterlijk. Een jonge god met zijn lange blonde haren. Hij behaalde vijf opeenvolgende overwinningen op Wimbledon en verwierf hiermee eeuwige roem.

 

Al op 15 jarige leeftijd kwam hij op nummer 1 op de ranglijst voor junioren door de junioren titel te behalen op Wimbledon. In 1974 won hij zijn eerste Grand Slam titel op Roland Garros.

 

Björn Borg liet op de tennisbaan nooit zijn emoties zien, zijn zenuwen hield hij zeer goed onder bedwang. Dit in tegenstelling tot zijn tegenspelers zoals bijvoorbeeld John McEnroe. Hierdoor kreeg hij diverse bijnamen zoals The Iceman, Iceberg en Iceborg.

 

Al op relatief jonge leeftijd (hij was 26 jaar) stopte hij met zijn tennis carriere om het feit dat hij geen plezier meer beleefde aan de sport. Tot groot ongenoegen van zijn vele fans.

 

Na zijn tennisperiode startte Borg als zakenman met zijn eigen kledinglijn. Hij verleende zijn naam onder licentie aan de Scandinavion Sourcing en Design Group en wederom met succes. Zijn Björn Borg Underwear wordt overal verkocht. De huidige tiengeneratie is dol op de kleurrijke kleding terwijl ze waarschijnlijk niet eens weten dat hij in de vorige eeuw een zeer bekende sporter was. Inmiddels is het product assortiment flink uitgebreid met sportkleding, vrijtijds kleding, schoenen, brillen, badkleding, ondergoed, lingerie en tassen.

 

Ook tenniskleding behoort natuurlijk in het assortiment. Er is een dames en een heren collectie van het merk verkrijgbaar en het assortiment bestaat uit shorts, shirts, rokjes, trainingspakken. Opvallend zijn de kleurrijke en vrolijke shorts en hipsters.

 

In Nederland is het merk in een van de officiele Björn Borg stores verkrijgbaar, bij officiele dealers maar natuurlijk ook online. Ook in de outlet centra Batavia Stad en Roermond ontbreekt Björn Borg niet. Over de Auteur

Vivapiva is een groot tennisliefhebster en geinteresseerd in de sporters en de mode op de tennisbaan.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo