Bulgarian Bag Training - Artikelpost

Bulgarian Bag Training

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1671 | Aantal woorden: 564 | Datum: | 0 commentaar

Ik kan zelf weinig tot niets over de Bulgarian Bag vinden in het Nederlands dus schrijf ik zelf een stukje. Ik train zelf al bijna 2 jaar met de Bulgarian Bag en ik vind het een geweldig product. Hopelijk is er iemand mee geholpen.

Wat is een Bulgarian Bag?

De Bulgarian Bag is een lederen or canvas zak gevormd in een halve maan. Er zitten zowel handvaten op de 2 uiteindes als over de bolle rug van de zak. Vaak zit er ook nog een lus aan de uiteindes voor meer houvast te krijgen tijdens de oefening. De handvaten worden gebruikt voor verschillende oefeningen.

De Bulgarian Bag is ontworpen door Bulgaarse worstelaar Ivan Ivanof. De zak is ontworpen om de explosieve bewegingen van een worstelaar die nodig zijn tijdens competitie, zoals trekken, duwen, draaien, swingen, squatten, lunges, te verbeteren. Echter, de laatste jaren is de populariteit in de algemene fitness markt enorm gestegen omdat de Bulgarian Bag krachtoefeningen combineert met cardio waardoor een gemiddelde training sessie veelzijdiger en leuker wordt.

Wat doet het voor je?

De Bulgarian Bag zal het spieruithoudingsvermogen van de grip, polsen, (onder) armen, schouders, rug, en beenspieren sterk verbeteren. Ook versterkt het de ‘core’ spieren en de algemene gewricht mobiliteit van de schouders.
Doordat het gewicht constant in beweging blijft zullen de spieren en het hele lichaam hard moeten werken om het gewicht onder controle te krijgen en een goede vorm te behouden. Dit zorgt ervoor dat iemand die traint met de Bulgarian Bag ook een stevige cardiovasculaire training krijgt.

Veiligheid

Omdat het gewicht constant in beweging is, moet men meer dan normaal opletten voor blessures omdat de accelaratie en het gewicht zorgen voor krachten die op het lichaam die vele male groter zijn dan het gewicht van de Bulgarian Bag zelf. (F=MxA voor de natuurkundige onder ons J)

Sportieve groet,

 

Tim van der Stek
www.fb.com/grapplergear
www.grapplergear.eu

Over de Auteur

Ik ben Tim avn der Stek. eigenaar van www.grapplergear.eu webshop. Ik ben zelf erg actief in de sportwereld maar ook op gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[373 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[170 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo