Conditie opbouwen
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: perryb | Via Artikel Post
Gezien: 1269 |
Aantal woorden: 359 |
Datum: Fri, 5 Oct 2012 |
0 commentaar
Hardlopen
Als je gaat hardlopen volg je meestal een trainingsschema. Die begint dan rustig en het word met om de zoveel dagen steeds iets zwaarder. Zo kan je goed je conditie opbouwen in gelijkmatig tempo. De voordelen van zulke trainingen zijn dat je een groter hart krijgt. Dit zorgt ervoor dat je bloed sneller kan rondpompen naar de plaatsen die het extra nodig hebben. Ook je longcapiciteit groeit, dus houd je het langer vol. Ook word je lichaam zuiniger met energie. Dat houdt in dat je lichaam niet in één keer alle energie verbruikt maar er rustiger aan over zal doen.
Veel mensen die beginnen met hardlopen krijgen last van spierpijn en vaak ook nog is blessures. Spierpijn is een goed teken, dan weet je dat je hard heb gewerkt. De blessures zijn wat minder. Dit kan worden veroorzaakt door geen warming up te doen, of verkeerde schoenen.
Basketbal
Met basketbal verbeter je je conditie ook, dit doe je voornamelijk door te trainen en wedstrijden spelen. Met basketbal is het ook belangrijk om hoog te kunnen springen. Dit is ook erg voor je conditie omdat je tijdens trainingen veel moet springen. Ook heb je soms krachttrainingen, dan moet je zogenaamde drills doen. Daarmee moet je bijvoorbeeld in verdediging positie blijven tikken met je voeten op de grond en daarna opeens 15 keer opdrukken.
Als je dan een wedstrijd heb merk je dat je er echt op vooruit bent gegaan als je het met de training vergelijkt. In de wedstrijd word er natuurlijk van je verwacht dat je er alles voor over hebt om te winnen. Dat betekent dat je alles moet geven wat je op de training hebt geleerd of geoefend.
Over de Auteur
Deze stukje tekst gaat over hoe je het best je conditie kan opbouwen. Ik wil jullie mijn ervaring met jullie delen.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen