De beste basketballer aller tijden - Artikelpost

De beste basketballer aller tijden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 192 | Aantal woorden: 855 | Datum: | 0 commentaar

Voor veel mensen is Michael Jordan de beste basketballer aller tijden, en volgens de huidige statistieken is dat ook zo.

 

Er zijn (zeker tegenwoordig) veel basketballers die goed op weg zijn om de beste basketballer aller tijden te worden. Michael Jordan heeft tot nu toe de langste carrière gehad om uiteindelijk ook de beste speler in de NBA te worden. Dit heeft geleid tot een eigen merk “Jordan”. In de huidige competities zijn er veel basketballers zoals: Lebron James, Kevin Durant, Russel Westbrook, Stephen Curry en Demarcus Cousins die ook flink aan de weg timmeren om de beste basketballer ooit te worden. Een eigen merk zal misschien nog niet meteen haalbaar zijn, maar een samenwerking zeker wel. De meeste grotere spelers in de NBA hebben een samenwerking met een merk. Een groot gedeelte van deze spelers werkt samen met Nike. Er zijn ook merken zoals: Under Armour of Puma die in europa minder bekend zijn maar er zeker toe doen in de NBA. Stephen Curry heeft bijvoorbeeld een samenwerking met Under Armour. De Under Armour Basketbalschoenen staan bekend om de bredere pasvorm die perfect aansluit bij mensen met brede voeten. Sindskort is ook Puma weer terug in de NBA. De Puma Basketbalschoenen zijn vaak ook wat breder en stugger dan de meeste schoenen, zodat ook zwaardere spelers de juiste ondersteuning hebben tijdens het spelen. Het juiste paar schoenen kan dus ook effect hebben op de beste speler aller tijden te worden.

 

Hoe wordt je de beste?

Om de beste basketballer te worden is het belangrijk individueel goed te presteren in een team. Basketbal is een teamsport waarbij je met 5 man per team op het veld staat in verschillende posities. Bij bijna elke positie op het veld kan er gescoord worden. Niet alleen scores maken je de beste speler, ook re-bounds pases en assist worden meegerekend.

Scores maken blijft het belangrijkste onderdeel van een wedstrijd winnen. Door de meeste scores te maken in een wedstrijd, en dit ook vol te houden, wordt je uiteindelijk de beste. Zo heeft Michael Jordan ooit 69 punten behaald in 1 wedstrijd. Dit record is inmiddels verbroken door verschillende spelers, maar nog niemand heeft deze prestatie gehaald in combinatie met winnen van 9 NBA Finals.

Prestaties

 

In de NBA Competitie zijn veel verschillende awards te halen. Om als groentje in de NBA te gaan spelen is het belangrijk er letterlijk en figuurlijk bovenuit te springen. Rookie of the year is dan ook een goede titel om mee te beginnen. Vanaf toen ging het snel. Na het eerste jaar bij de Chicago Bulls stapelde de awards zich op tot een grote waslijst aan prestaties. In de jaren 1984 tot en met 2003 zijn er zo veel verschillende soorten prijzen behaald dat voor vele Michael Jordan nog steeds THE G.O.A.T is!Over de Auteur

Als basketballiefhebber vind ik het leuk om te schrijven over basketbal gerelateerde onderwerpen. In dit artikel over de beste basketballer aller tijden: Michael Jordan.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[335 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[185 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[80 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo