De voordelen van een zwembril - Artikelpost

De voordelen van een zwembril

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 232 | Aantal woorden: 432 | Datum: | 0 commentaar

Zwemmen is een typisch Nederlandse bezigheid. Door de hoeveelheid water in ons land heeft iedereen vroeger wel zwemles gehad. Voor veel mensen is zwemmen een sportieve manier van bewegen. Goede accessoires, zoals een zwembril, maken het zwemmen leuker en makkelijker. In dit artikel worden de voordelen van het gebruik van een zwembril op een rijtje gezet.

Het gebruik van een zwembril heeft diverse voordelen. Natuurlijk hebben de mensen die naar het zwembad komen voor een praatje en het hangen aan de kant niet zo veel baat bij een zwembril. Maar als je naar het zwembad komt om lekker te bewegen dan is er eigenlijk geen reden waarom je niet zou kiezen voor een goede zwembril.

Geen rode ogen meer

Met een zwembril bescherm je in eerste instantie je ogen tegen invloeden van buitenaf. Iedereen kent de rode ogen wel die je krijg van het lang zwemmen in een zwembad. Deze jeukende en tranende ogen kan je makkelijk voorkomen met het gebruik van een zwembril. Ook als je graag buiten zwemt, bijvoorbeeld in de zee, beschermt een zwembril je ogen. Het zout in de zee kan je ogen namelijk uitdrogen.

Onder water kijken

Zonder zwembril zie je niets onder water. Dit heeft te maken met een ingewikkeld natuurkundig verhaal over lenzen en de brekingsindex van lucht en water. Onder water is van alles te zien, verbeter bijvoorbeeld je techniek door goed op te letten wat andere zwemmers doen. Zwem je buiten op vakantie met een zwembril dan is daar een totaal nieuwe onderwaterwereld te ontdekken.

UV-bescherming

Zwem je veel buiten dan is dan is een zwembril voor hetzelfde doel te gebruiken als een zonnebril. Namelijk het beschermen van je ogen tegen UV-straling, fel zonlicht of een laagstaande zon. Een zwembril is verkrijgbaar met getinte of spiegelende glazen om zo extra goed beschermd te zijn.

Een zwembril kopen

Een zwembril kan je goed online kopen. Let op het merk van de zwembril om verzekerd te zijn van goede kwaliteit. De merken Zoggs, TYR en Aqua Sphere zijn wereldwijd bekende, toonaangevende merken. Deze zijn goed in Nederland verkrijgbaar via internet.Over de Auteur

Expert op het gebied van de zwemsport. Voor advies en vragen over de juiste zwemattributen zoals zwembrillen kan je altijd rechtstreeks bij de auteur terecht.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[161 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo