FB pix De wereld van Golf - Artikelpost

De wereld van Golf

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2975 | Aantal woorden: 424 | Datum: | 0 commentaar

 

Golf

Wie kent de sport niet? Maar meestal alleen van naam en hebben het zelf nooit geprobeerd. Misschien dat deze sport vorige eeuw nog vooral bestemd was voor de elite, is deze sport tegenwoordig toegankelijk voor iedereen.

Waar komt de sport vandaan?

Golf is een sport die al eeuwenlang wordt beoefend, maar niet altijd in de huidige vorm. De sport gaat terug naar de periode van de Romeinen en Egyptenaren. Bekend is dat in de dertiende eeuw voor het eerst een echte wedstrijd werd gehouden in Nederland. Hoe de huidige vorm van golf is ontstaan is onbekend, maar zowel de Nederlanders als de Schotten geloven dat zij het bedacht hebben.

Wat heb je nodig voor de sport?

Als eerste heb je een golfvaardigheidsbewijs nodig. Dit is een bewijs dat je kennis hebt genomen van de basisregels en de basisvaardigheden voldoende beheerst en bestaat uit een theorie, techniek en bekwaamheid gedeelte. Zonder dit bewijs kun je alleen terecht bij enkele openbare golfbanen. Een golfvaardigheidsbewijs kan bij een golfclub behaalt worden die is aangesloten van de Nederlandse Golf Federatie. Naast het golfvaardigheidsbewijs heb je de juiste uitrusting nodig als golfballen, golfstokken, regelboekje en scoreblad. Je hebt de juiste kleding nodig gezien de meeste golfclubs zich houden aan voorschriften als dat je geen spijkerbroek mag dragen.

Golf Nederland

In Nederland kun je wel in elke provincie de sport beoefenen. Een golfbaan bestaat normaal gesproken uit 9 of 18 holes. Een leuke introductie tot de golfwereld is de golf clinic. Dit is vaak een twee uur durende workshop in groepsverband waar je alles leert over de regels en basisvaardigheden. Er zijn ook intensievere workshops beschikbaar.

Voor een introductie workshop Golfen in de buurt van Amsterdam, kijk op: Golf Amsterdam voor meer informatie.

Zoek je andere leuke belevenissen als ferrari rijden of vliegen? Kijk eens op Belevenissen voor meer leuke ideeen!Over de Auteur

Johannus is eigenaar van de Blog Beste Cadeaus waar je leuke ideeen op komt doen voor cadeautjes, maar ook belevenissen!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo