De wielrensport - Artikelpost

De wielrensport

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 942 | Aantal woorden: 399 | Datum: | 0 commentaar

 

Wielrennen is de laatste tijd natuurlijk een zeer recent onderwerp, met alle doping gebruik en controles raak je nooit uitgepraat over wielrennen. Maar ook de tour de France is weer begonnen en dat roept spanning en vragen op bij Hans Kortlevers.

Wat is wielrennen?

Iedereen weet waarschijnlijk dat wielrennen zo hard mogelijk fietsen is op een racefiets, maar dat is uiteraard niet alles. Het is al lang geleden dat de eerste wielrenwedstrijd plaatsvond, namelijk in 1868 en wel in Parijs. Het was toen nog maar 1200 meter. De tour de France is tegenwoordig een van de grootste wielrenwedstrijden en is ontstaan in 1903. Toen was de afstand die gereden werd 2428 kilometer, al een stuk meer dan in 1868 zou je denken, maar in vergelijking met de afstanden van nu is zelfs dat weinig. Tegenwoordig worden er 20 etappes gereden van ongeveer 200 kilometer.

De truien

Bij de tour de France wordt vaak gesproken over verschillende truien. Deze truien vertegenwoordigen eigenlijk verschillende uitdagingen die gewonnen kunnen worden. Om te beginnen is er de gele trui, deze wordt gedragen door de wielrenner die over de gereden etappes het snelste is geweest.

De groene trui wordt gedragen door diegene die op de tussensprints en de meet de meeste punten heeft verzameld. Behalve bij de ploegentijdrit zijn er verder overal punten te behalen voor de groene trui.

De bolletjestrui ook een erg bekende trui in de wielersport wordt gedragen door de leider van het bergklassement. De bergen zijn in categorieën verdeeld en op elke top van de berg zijn punten te verdienen.

Dan is er ook nog de witte trui, deze wordt gedragen door de nummer 1 van het klassement, onder de 25 jaar.

 

Je kan niet meerdere truien tegelijk dragen, dus je kan maar voor 1 trui winnen. Daarbij is de volgorde zoals hierboven genoemd geel, groen, bolletjes en de witte trui. Lees hier meer over wielrennen http://hanskortlevers.com/.Over de Auteur

-

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo