FB pix Dit is waarom je goede sportsokken moet hebben bij hardlopen - Artikelpost

Dit is waarom je goede sportsokken moet hebben bij hardlopen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 250 | Aantal woorden: 695 | Datum: | 0 commentaar

Als je start met hardlopen, dan zul je misschien niet direct denken aan het kopen van speciale hardloopsokken. Hardlopen kun je immers ook met gewone sokken, maar waarom is het belangrijk om goede sportsokken te dragen tijdens het hardlopen? Het gebruik van sportsokken tijdens het hardlopen kan veel problemen voorkomen en zorgen dat je geen last krijgt van je voeten tijdens het lopen. Gewone sokken hebben niet de eigenschappen die sportsokken wel hebben en het lopen aangenamer maken. Hieronder lees je meer over deze eigenschappen.

Juiste pasvorm

Sportsokken, en hardloopsokken in het bijzonder, hebben een specifieke pasvorm. Als je op zoek bent naar hardloopsokken, dan kun je deze kopen via trailrunstore.com. Je zult zien dat sportsokken een speciale pasvorm hebben, waarbij bijvoorbeeld een linkersok en een rechtersok aanwezig is die je niet met elkaar kunt uitwisselen. Dit komt omdat je linker- en rechtervoet verschillend zijn. Zo heb je bijvoorbeeld ook onderscheid tussen sokken voor heren en dames, omdat de voeten van vrouwen anders zijn dan die van mannen. Door sokken te kopen die op je voeten zijn aangepast, zullen deze meer comfort bieden tijdens het lopen.

Minder wrijving

Normale sokken zijn vaak van katoen en kunnen gaan bewegen in je schoen als je ermee gaat hardlopen. Doordat gewone sokken gaan rekken en bewegen, zul je sneller last krijgen van wrijving in je schoen en daarmee blaren. Sportsokken zijn gemaakt van een ademend materiaal dat je voeten droog houdt en daarnaast beter om je voet sluit. Hierdoor zullen blaren minder snel ontstaan. Sommige sokken hebben daarnaast ook nog extra demping om je voet nog meer comfort te geven tijdens het lopen.

Goede ventilatie

Tijdens het sporten ga je zweten en niet alleen je lichaam zweet, ook je voeten. Normale sokken kunnen het zweet van je voeten vaak niet voldoende afvoeren. Als gevolg hiervan blijven je voeten vochtig, gaan je sokken schuren en kunnen blaren ontstaan. Daarnaast is het ook niet fijn om met vochtige sokken hard te lopen. Een ander voordeel van sportsokken is dat ze de temperatuur van je voeten beter kunnen regelen. Door goede ventilatie helpen de sokken je voeten te koelen als ze warm worden, maar houden ze je voeten warm als deze nog niet goed opgewarmd zijn.Over de Auteur

Als fervent hardloper deel ik graag mijn tips en ervaringen op het gebied van hardlopen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Nike Everyday Cushion Crew Sokken Unisex - Maat 38-42
Nike Everyday Cushion Crew Sokken Unisex - Maat 38-42

€ 19,95
Toon product

Gripsokken Voetbal Wit Sportsokken Anti-Blaren (Maat 39-44)
Gripsokken Voetbal Wit Sportsokken Anti-Blaren (Maat 39-44)

€ 4,80
Toon product

Yoga & Pilates sokken met antislip - 'Ballerina Yoga' - dichte tenen - zwart - Pilateswinkel - meerdere kleuren verkrijgbaar!
Yoga & Pilates sokken met antislip - 'Ballerina Yoga' - dichte tenen - zwart - Pilateswinkel - meerdere kleuren verkrijgbaar!

€ 4,78
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo