FB pix Eerste sponsorevent voor de Axel Foundation! - Artikelpost

Eerste sponsorevent voor de Axel Foundation!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1289 | Aantal woorden: 506 | Datum: | 0 commentaar

Axel Daniël Drieënhuizen is geboren op 17 oktober 2009. Hij is begin januari 2010 opgenomen in het Diakonessenziekenhuis op basis van onrust en specifieke oogbewegingen. Na een eerste analyse werd Axel doorgestuurd naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Eind januari kwam naar voren dat Axel een ongeneeslijke, erfelijke, recessieve stofwisselingsziekte heeft. Een peroxisomale afwijking in het Zellweger spectrum. Axel zijn levensverwachting is onzeker evenals de kwaliteit van leven.

De stichting Axel Foundation heeft als doel om met ludieke acties, financiële middelen inkomsten te verwerfen. Hiermee wordt namens Axel een maatschappelijke bijdrage geleverd en ook het welzijn van Axel gesubsidieerd.

Op 1 april vond voor de Axel Foundation het 1e sponsorevent plaats! Het Openbaar VMBO en de MAVO in Zeist hadden deze primeur. De leerlingen moesten als onderdeel van hun eindexamen een meesterproef doen, in dit geval het organiseren van een sponsorevent (zwemmen en hard lopen).

Een team van eindejaars leerlingen organiseert het event, de deelnemers bestaan uit 1e en 2e klassen. Het sponsorevent team bestond uit Rick Oostveen, Odeo dos Santos, Roman May en Laurens Rutting. De juf Marieke Brouwer begeleidde het team. De leerlingen waren zich er goed van bewust dat het succes van dit evenement voor een groot deel afhankelijk was van een goede voorbereiding. Om deze reden werd een zeer nauwkeurig draaibook gemaakt, de klassen kregen goede informatie, informatie over de Axel Foundation werd uitgedeeld middels sponsorkaarten, de media (PDF) werd ingelicht en alles werd gedaan om de deelnemers enthousiast te maken en een gevoel te creeeren dat iedereen er samen iets moois van zou gaan maken.

IMG_3953a   IMG_3938a

De samenwerking met zwembad Dijnselburg was mede van invloed op het enorme succes van deze dag. Ook de organisatie verliep zeer soepeltjes. Met andere woorden, het was een zeer geslaagde dag! De totale opbrengst voor de Axel Foundation is nog niet bekend. Dit volgt later.

Voor de leerlingen en de Axel Foundation was het heel bijzonder om samen mee te maken en te zien dat er leerlingen waren die meer dan € 100,- aan toezeggingen hadden. Een waterpolospeelster bij Brandenburg haalde met het zwemmen van 26 banen zelfs € 201,50 op! De leerlingen kijken met veel plezier terug op het evenement en ze zijn trots op het feit dat ze mochten mee werken aan dit goede doel!Over de Auteur

in naam van de Axel foundation

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo