Fascinerende weetjes over voetbal - Artikel Post - Artikel Marketing

Fascinerende weetjes over voetbal

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: bengielen
Gezien: 2583 | Aantal woorden: 643 | Datum: Thu, 29 Dec 2011 | 0 commentaar

Vandaag de dag wordt voetbal bijna in elk land ter wereld gespeeld en is het een immens populaire sport. Internationale voetbalwedstrijden worden door miljoenen mensen bekeken, en goede voetballers worden behandeld als ware sterren. Desondanks bestaat de mogelijkheid dat u een aantal feiten over voetbal nog niet weet. Om deze lacune te dichten volgen hier enkele interessante en grappige weetjes over de fascinerende voetbalsport.

Terwijl in de rest van de Engelstalige wereld voetbal ‘football’ wordt genoemd, wordt in Noord-Amerika de sport aangeduid met de term ‘soccer’. Door deze term te gebruiken, wordt een onderscheid gemaakt tussen voetbal en (American) football. De naam ‘soccer’ is afgeleid van ‘association (of football)’ dat wordt afgekort als ‘assoc’.

De Romeinen speelden een sport die  'harpastum' genoemd werd, en kan worden gezien als een voorloper van het moderne voetbal. Een andere voorganger van het huidige voetbal kan worden gevonden in het China van meer dan 2000 jaar geleden. Grappig is, dat hoewel Engeland uiteindelijk de bakermat van de voetbalsport is geworden, voetbal hier in de veertiende eeuw werd verboden omdat het zo’n ruw spel was.

Een officieel voetbalveld hoort 100 tot 130 meter lang te zijn en 50 tot 100 meter breed. Een voetbal is ongeveer 28 centimeter in omtrek. Verbazingwekkend is, dat niet minder dan 80% van alle voetballen te wereld gemaakt worden in Pakistan!

In de beginjaren van het voetbal gebruikten scheidsrechters geen fluit, maar zwaaiden ze met een zakdoek om spelers aanwijzingen te geven en te corrigeren; de scheidsrechtersfluit werd in het jaar 1878 geïntroduceerd. Tijdens het WK van 1950 trok India zich terug uit de competitie omdat het spelers niet was toegestaan ​​om zonder schoenen te spelen.

Wellicht bent u door het lezen van dit artikel enkele fascinerende feiten aan de weet gekomen over voetbal!Over de Auteur

Mijn naam is Ben Gielen en ik ben schrijf graag en veel over voetbal.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo